• 10 Μαΐου 2024,

Ολόκληρο αστυνομικό τμήμα στα διόδια της Μουσθένης! – Πρόστιμα για μη αποστολή απαραίτητων sms

 Ολόκληρο αστυνομικό τμήμα στα διόδια της Μουσθένης! – Πρόστιμα για μη αποστολή απαραίτητων sms

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ακολουθεί τις οδηγίες του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κι έτσι εντείνει τους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων της καραντίνας.

Η ένταση των ελέγχων είναι ορατή και στην πόλη και στον υπόλοιπο Νομό. Είναι μια ίδια κατάσταση σε όλη την Ελλάδα. Περισσότερο ορατή είναι στα διόδια της Μουσθένης. Εκεί έχουν εγκατασταθεί 9 αστυνομικοί που ελέγχουν σχεδόν όλα τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Καταστάσεις που θυμίζουν όσα βλέπουμε στην τηλεόραση κι ισχύουν στους μεγάλους δρόμους των Αθηνών.

Ειδικότερα στη Μουσθένη είναι 8 αστυνομικοί κι ένας αξιωματικός, δύναμη που θα ζήλευε ακόμη κι ένα αστυνομικό τμήμα! Αυτοί βρίσκονται στο σημείο τις περισσότερες ώρες του 24ωρου. Από πλευράς των αποτελεσμάτων των ελέγχων μόνο χθες γνωστοποιήθηκαν στην Κομοτηνή 12 παραβάσεις. Οι περισσότερες αφορούν μη αποστολή sms αφού μάσκες οι πολίτες φορούν και δεν υπάρχουν συχνά σχετικά παραπτώματα.

Οι έλεγχοι στους δρόμους καταλήγουν συχνά στο συμπέρασμα μη νόμιμων μετακινήσεων. Κατόπιν τούτου βεβαιώνονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Το sms είναι μια απλή διαδικασία νομιμοποίησης της οποιαδήποτε κίνησης αλλά οι πολίτες ξεχνούν ή αμελούν να στείλουν ακόμη κι αυτό το μήνυμα. Πείθονται να το κάνουν αλλά αφού τους επιβληθεί πρόστιμο!

Μέσα στην Καβάλα οι έλεγχοι γίνονται από την ομάδα Δίας και σε σταθερά σημεία στις εισόδους της πόλης. Τόσο στο «Ανθή Καραγιάννη» όσο και στην Καλαμίτσα. Σε κεντρικά σημεία της πόλης ελέγχους συνεχίζει να κάνει σε πεζούς η Δημοτική Αστυνομία.

Διαβάστε επίσης