• 22 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Ολοκληρώνεται το 18ο Φεστιβάλ “Παπαϊωάννου”

 Ολοκληρώνεται το  18ο Φεστιβάλ “Παπαϊωάννου”

Το 18ο Φεστιβάλ «Παπαϊωάννου», που διοργανώνουν ο Δήμος και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (ΔΩΚ), ολοκληρώνεται με δύο εκδηλώσεις: μία Συναυλία Μουσικής Δωματίου και ένα Ρεσιτάλ Τραγουδιού.

Αρχικά, το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 8 μμ στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» του ΔΩΚ, θα απολαύσουμε το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Αιμίλιος Ριάδης». Το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Αιμίλιος Ριάδης» ιδρύθηκε το 2005 από εκλεκτούς μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Φέρει το όνομα του σπουδαίου συνθέτη της πόλης αυτής και της Εθνικής Σχολής, ως ένδειξη τιμής στο σημαντικό έργο και την προσφορά του στην Ελληνική μουσική. Συγκαταλέγεται στα πιο δραστήρια και διακεκριμένα σύνολα μουσικής δωματίου στην Ελλάδα. Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες και Φεστιβάλ της χώρας, αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές. Το σύνολο έχει συνεργαστεί με πολλούς διακεκριμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2014 ηχογράφησε το Κουαρτέτο Εγχόρδων αρ. 1 του συνθέτη και μουσικολόγου Κώστα Τσούγκρα. Στα άμεσα σχέδια του συνόλου βρίσκεται η αποκατάσταση των χειρογράφων και η έκδοση παρτιτούρας όλων των κουαρτέτων εγχόρδων του Αιμίλιου Ριάδη (σε συνεργασία με τον Κ. Τσούγκρα), καθώς και η ηχογράφησή τους. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα ακούσουμε έργα των Ριάδη, Δραγατάκη και Σκαλκώτα, και η συναυλία θα κλείσει με το 1ο Κουαρτέτο Εγχόρδων του Sergei Prokofiev.

Το Φεστιβάλ «Παπαϊωάννου» 2018 θα ολοκληρωθεί με ένα Ρεσιτάλ Κλασικού Τραγουδιού, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Μαρτίου στις 9 μμ στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» του ΔΩΚ. Εκεί, θα απολαύσουμε την υψίφωνο Μίνα Πολυχρόνου και τον πιανίστα Κάρολο Ζουγανέλη σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Αντικατοπτρισμοί: Μονοπάτια του Ρομαντισμού». Πρόκειται για ένα πολύχρωμο μουσικό μπουκέτο από τραγούδια και έργα για πιάνο του 19ου αιώνα, μαζί με ελληνικές δημιουργίες του 20ου αιώνα, οι οποίες αναδεικνύουν την ελκυστική γοητεία που άσκησε το φανταστικό, λυρικό στοιχείο του γερμανικού Ρομαντισμού στην ελληνική ποίηση και μουσική.

Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

Δελτίο τύπου

Διαβάστε επίσης