• 19 Μαΐου 2024,

Οι Κορασίδες της Ενωσης το Σάββατο στον τελικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Δηλώσεις Μωυσή Σπανίδη.

 Οι Κορασίδες της Ενωσης το Σάββατο στον τελικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Δηλώσεις Μωυσή Σπανίδη.

Ο Μωυσής Σπανίδης σαν υπεύθυνος του γυναικείου τμήματος μπάσκετ της Ενωσης μίλησε στο proininews για τη συμμετοχή του Καβαλιώτικου συγκροτήματος στον τελικό των Κορασίδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, το Σάββατο που μας έρχεται στην Ελευθερούπολη με αντίπαλο την Ασπίδα  Ξάνθης

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Πως έφτασε η ομάδα Κορασίδων της Ενωσης στον τελικό;

Απάντηση: Αγωνιστήκαμε σ` έναν πολύ δύσκολο όμιλο με τον ΓΑΣ Κομοτηνής, τον Αίαντα Κομοτηνής, με την Ασπίδα Ξάνθης.  Τερματίσαμε στην κορυφή αλλά με τη διαφορά πόντων στην κατάταξη ήμασταν στη 2η θέση.  Αναγκαστήκαμε να παίξουμε με την πολύ καλή ομάδα του Αστέρα Καβάλας.

Δυνατός αντίπαλος που βγήκε πρώτος από τον άλλον όμιλο.   Η ομάδα που θα έφτανε στις δυο νίκες στα μεταξύ μας, θα πήγαινε στον τελικό. Τα καταφέραμε και τώρα θα παίξουμε τελικό με την Ασπίδα Ξάνθης  στην Ελευθερούπολη.

Ερώτηση: Είναι κορίτσια όλα από την Καβάλα;

Απάντηση: Ακριβώς.  Είναι γεννημένα το 2002, το 2003 και το 2004. Η δυναμική της ομάδας μας  έχει βάση το 2004 και μειονεκτεί ηλικιακά από τις άλλες ομάδες. Παρόλα αυτά τα καταφέραμε και πήγαμε στον τελικό. Είναι σίγουρα μια μεγάλη επιτυχία.  Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιώργος Παγκαλίδης που δουλεύει με τα κορίτσια τα τρια τελευταία χρόνια με πολύ επιμονή και υπομονή.  Τα αποτελέσματα φάνηκαν φέτος, με τη συμμετοχή μας στον τελικό.

Ερώτηση: Είναι ένα  αισιόδοξο μήνυμα για τη συνέχεια;

Απάντηση: Κοιτάξτε σίγουρα είναι γενικά για το Καβαλιώτικο γυναικείο μπάσκετ, αν δούμε και τους Πάνθηρες που πήραν την πρωτιά στο γυναικείο, εμείς διεκδικούμε την πρώτη θέση στις κορασίδες ενώ και ο Αστέρας έχει μεγάλη δυναμική.  Στις νεανίδες οι Πάνθηρες χάσανε στον τελικό από τον Ασπίδα Ξάνθης.

Ακόμη στα αγόρια ο  ΓΣΕ πήρε το εφηβικό, ο Αστέρας θα παίξει τελικό στο πρωτάθλημα παίδων ενώ η Ενωση έφτασε στον ημιτελικό.

Παίρνουμε πρωτιές και αυτό σημαίνει ότι γίνεται καλή δουλειά στις Ακαδημίες.

Ερώτηση: Είναι και οι γονείς κοντά στην προσπάθεια.

Απάντηση: Πάντα είναι κοντά.  Εκτός από οικονομικής πλευράς πρέπει να είναι και ηθικά κοντά στην ομάδα.  Να πλαισιώνουν τα γήπεδα και να παρακολουθούν την προσπάθεια των παιδιών.  Ειδικά στα Ποταμούδια το γήπεδο πάντα είναι γεμάτο.

Το Σάββατο στην Ελευθερούπολη είναι μια ευκαιρία να πάρουμε σαν Ενωση Καλαθοσφαίρισης μια πρωτιά.  Θέλουμε να έρθουν να μας δουν.

Η δουλειά που γίνεται τα επόμενα χρόνια θα φανεί σε μεγάλο βαθμό στο γυναικείο μπάσκετ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης