• 20 Απριλίου 2024,

Ολοκληρώθηκε το Ελληνογερμανικό φόρουμ

 Ολοκληρώθηκε το Ελληνογερμανικό φόρουμ

Ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι στους χώρους του ξενοδοχείου LUCY, το 4ο Ελληνογερμανικό φόρουμ, με ειδική κατεύθυνση τη συνεργασία ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων. Οι συζητήσεις για γνωριμία και πιθανή συνεργασία μεταξύ εταιριών συνεχίστηκαν χθες, αν κι όλοι παραδέχθηκαν ότι το αν θα υπάρξει συνεργασία ή όχι, θα κριθεί τους επόμενους μήνες. Εκπρόσωποι των διοργανωτών του φόρουμ είπαν ότι στη διάρκειά του όπως και στα προηγούμενα έγινε η πρώτη επαφή μεταξύ εταιριών Ελλάδας – Γερμανίας, που έχουν τη δυνατότητα συνεργασίας. Συμμετείχαν οκτώ εταιρίες από τη Γερμανία, τριάντα από την Ελλάδα, οι περισσότερες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που δραστηριοποιούνται στον τομέα φρούτων, σταφίδων, κρέατος, λαδιού κ.λ.π.

Ίδια Ελληνογερμανικά φόρουμ πραγματοποιήθηκαν το 2014 στην Πελοπόννησο, το 2015 στο Λιτόχωρο, το 2016 στο Ηράκλειο, ενώ το 2018 σχεδιάζεται το επόμενο φόρουμ, μάλλον σε πόλη της Στερεάς Ελλάδος.

Οι συζητήσεις τόσο χθες, όσο και προχθές αφορούσαν αγροτικά προϊόντα, ενώ η συμμετοχή των εταιριών στο φόρουμ της Καβάλας, ήταν πάνω – κάτω η αναμενόμενη, στα επίπεδα όλων των προηγούμενων. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι δεν υπήρχε πρόβλημα γλώσσας. Η επικοινωνία και η συζήτηση γινόταν άνετα, καθώς οι ντόπιοι επιχειρηματίες, οι επιχειρηματίες της χώρας μας, συζητούσαν στις περισσότερες περιπτώσεις με Έλληνες επιχειρηματίες που πάντως εδώ κι αρκετά χρόνια δραστηριοποιούνται στην Γερμανία.

 

 

Διαβάστε επίσης