• 25 Απριλίου 2024,

Ολοκληρώθηκε το λιμενικό έργο στη Ραψάνη- Τον Σεπτέμβρη οι εργασίες στο τοιχίο του παλιού Νοσοκομείου

 Ολοκληρώθηκε το λιμενικό έργο στη Ραψάνη- Τον Σεπτέμβρη οι εργασίες στο τοιχίο του παλιού Νοσοκομείου

Υπάρχουν όπως φαίνεται δημοτικά έργα για τα οποία η εξέλιξη είναι θετική, τα νέα για αυτά καλά.

Αν και βρισκόμαστε στην εποχή που τα περισσότερα παρατείνονται για να τελειώσουν μήνες αργότερα, κάποια δημοτικά έργα φαίνεται ότι μπαίνουν στην τελική τους ευθεία.

Είτε για να ξεκινήσουν, είτε για να ολοκληρωθούν.

Ειδικότερη αναφορά γίνεται στο λιμενικό έργο στην παραλία της Ραψάνης. Το έργο αυτό είναι αλήθεια ότι ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω της χειμερινής περιόδου που προηγήθηκε και της δυσκολίας να βρεθεί ο απαραίτητος πλωτός γερανός. Ρόλο έπαιξε και η πανδημία του κορωνοϊού. Α

ς μην ξεχνάμε ότι το έργο θα διορθώσει τη ζημιά που έκανε κακοκαιρία στις υφιστάμενες λιμενικές εγκαταστάσεις.

Μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα από τότε που ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου, αυτό έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ενισχύθηκε και κατασκευάστηκε ο τεχνητός ύφαλος αλλά και το βάθρο του φάρου που είχε πέσει.

Απομένει η τοποθέτηση σημαντήρα στη μεταλλική κατασκευή στο φάρο που διορθώθηκε. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν ως προς το βασικό τους μέρος. Όλοι εύχονται το λίγο που απέμεινε για την οριστική λήξη τους να είναι θέμα λίγων ημερών ή εβδομάδων.

Εύχονται επίσης να επανέλθει στην προηγούμενη του κατάσταση ο μικρός κόλπος πίσω από το κεντρικό λιμάνι, τον οποίο χρησιμοποιούν για το μπάνιο τους οι Καβαλιώτες.

Ο Δήμος Καβάλας βρίσκεται σε διαδικασία για την εγκατάσταση του αναδόχου στο έργο μετατόπισης του τοιχίου μπροστά από το παλιό νοσοκομείο. Το έργο αυτό δίνει προσωρινή λύση στο πρόβλημα από την πεσμένη γέφυρα, έχει ανάδοχο αλλά βρισκόμαστε στην κουραστική και αργή διαδικασία ελέγχου της σύμβασης.

Υπολογίζεται ότι η σύμβαση θα ελεγχθεί και θα εγκριθεί μέχρι το τέλος του Καλοκαιριού ώστε ο ανάδοχος να εγκατασταθεί ή στο τέλος Αυγούστου ή αρχές Σεπτέμβρη.

Αν το χρονοδιάγραμμα δεν αλλάξει-που και αυτό δεν είναι σίγουρο- δεν αποκλείεται το τοιχίο να μετατοπιστεί. Κι έτσι να ανοίξει ο δρόμος, για να γίνει διπλής κυκλοφορίας πριν το τέλος του έτους. Η ουσία άλλωστε των εργασιών που προβλέπονται δεν είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα. Αρκεί να προηγηθεί και να εκτελεστεί έγκαιρα και το έργο μετατόπισης του δικτύου της ΔΕΗ στην ίδια περιοχή.

 

Διαβάστε επίσης