Ομόφωνα εγκρίθηκαν 4 πρώτες απολυμάνσεις του Δήμου Καβάλας

 Ομόφωνα εγκρίθηκαν 4 πρώτες απολυμάνσεις του Δήμου Καβάλας

Συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής στο Δημαρχείο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Ήταν μία επείγουσα συνεδρίαση, με ένα και αποκλειστικό θέμα. Την έγκριση της διαδικασίας προκειμένου να αρχίσουν  οι πρώτες απολυμάνσεις σε δημοτικά κτίρια. Ειδικότερα θα απολυμανθούν το κολυμβητήριο και τα κλειστά γυμναστήρια Αμυγδαλεώνα- Ποταμουδίων – Καλαμίτσας. Οι απολυμάνσεις θα αρχίσουν κατά πάσα πιθανότητα σήμερα Σάββατο από το κλειστό κολυμβητήριο. Όλα έγιναν όπως προβλέπει ο νόμος για τα ζητήματα του κορωνοϊού. Ζητήθηκαν προσφορές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από τις εταιρείες που μπορούν να κάνουν απολυμάνσεις. Υπήρξαν 5 προσφορές και ο Δήμος Καβάλας επέλεξε την οικονομικότερη. Αυτή αναφέρεται στο ποσό 804 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης είπε ότι προς το παρόν δεν θα έχει γίνει προγραμματισμός απολύμανσης στα σχολεία. Σε αυτά θα κάνουν εντατική καθαριότητα χρησιμοποιώντας και χλωρίνη οι  σχολικές καθαρίστριες. Όταν θα πλησιάσει η περίοδος να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία τότε -με βάση και τα δεδομένα που θα ισχύουν-  θα εξεταστεί κάθε άλλη ενέργεια σε αυτά. Ο κ. Μουριάδης είπε επίσης ότι με τον νόμο για τον κορωνοϊό έχει πια τη δυνατότητα να μετακινήσει στα κτίρια του Δημαρχείου καθαρίστριες καθώς εκεί όπου συνήθως εργάζονται δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη.  Να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα που μπορεί να χρειαστούν, συμβούλεψε τη διοίκηση του Δήμου ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Καλανταριδης. Η παρατήρηση του έγινε δεκτή. Την εισήγηση των υπηρεσιών ενέκριναν ομόφωνα τα μέλη της οικονομικής επιτροπής.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης η γενική γραμματέας του Δήμου Καβάλας κ. Χριστίνα Ταβουλτζίδου ανακοίνωσε ότι οι επόμενες συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων είναι πιθανό να γίνουν με τηλεδιάσκεψη ή ακόμη και με τηλεφωνική επικοινωνία. Για το θέμα που και αυτό υπάρχει στις σχετικές διατάξεις για τα μέτρα του κορωνοϊού,  αναμένονταν επικοινωνία του δημάρχου με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Ακόμα και αν χρειαστεί να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο ως συνήθως, η συνεδρίαση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Χωρίς την παρουσία πολιτών. Ο δήμαρχος ενημέρωσε τα μέλη της οικονομικής επιτροπής ότι πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι κάνουν χρήση του δικαιώματος τους για άδειες ειδικού σκοπού. Αυτό σημαίνει ότι περιορίζεται το προσωπικό  σε συγκεκριμένα τμήματα και δημοτικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα να παρθεί απόφαση λειτουργίας ενός μόνο Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών, αυτού στο διοικητήριο. Επηρεάζεται αρκετά και η δημοτική αστυνομία αλλά και η υπηρεσία καθαριότητας.

Διαβάστε επίσης