• 6 Μαΐου 2024,

Ομόφωνες αποφάσεις στη δια ζώσης συνεδρίαση της επιτροπής Ποιότητας Ζωής

 Ομόφωνες αποφάσεις στη δια ζώσης συνεδρίαση της επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Μετά από διάστημα μεγαλύτερο του 1,5 μήνα επανήλθαν από χθες στο Δημαρχείο οι δια ζώσης συνεδριάσεις των δημοτικών επιτροπών.

Αρχή έγινε με τη συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής, η οποία συνεδρίασε 4η φορά από την αρχή του έτους. Τα μέλη της επιτροπής λίγα. Όσα προσήλθαν ακόμη λιγότερα κι έτσι μπορούσαν να λάβουν αποστάσεις.

Στη διάθεση τους υπήρχε και αντισηπτικό και χειρουργική μάσκα.

Η μάσκα μοιράστηκε στους περισσότερους αλλά τη χρησιμοποίησε μόνο ο πρόεδρος της επιτροπής και αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Σταυρίδης. Η διάρκεια της συνεδρίασης ήταν σύντομη. Λίγων λεπτών. Πήρε θάρρος ο κ. Θόδωρος Παπαδόπουλος κι ευχήθηκε το ίδιο σύντομες να είναι οι συνεδριάσεις και του δημοτικού συμβουλίου. Αντίδραση ή σχολιασμός δεν υπήρξε. Απόδειξη ότι η ευχή μάλλον δεν θα πιάσει τόπο!

Δύο από τα 5 θέματα της ημερήσιας διάταξης δικαιολογημένα αποσύρθηκαν. Αφορούν μικρής σημασίας αλλαγές στον αγροτικό και αρδευτικό κανονισμό του Δήμου Καβάλας, διατήρηση ή μη κενωθέντος περιπτέρου επί του κεντρικού δρόμους της Νέας Καρβάλης.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε γνωμοδότηση του ή των τοπικών συμβουλίων. Τα δύο θέματα θα επανέλθουν σε επόμενη συνεδρίαση. Ομόφωνα εγκρίθηκαν: 1) η τοποθέτηση μεταλλικών κολωνακίων στο δημοτικό χώρο του πάρκινκ του Διοικητηρίου. Αυτά θα χρησιμοποιούνται μόνο στη λαϊκή το Σάββατο. Τις άλλες μέρες δεν θα υπάρχουν ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία του χώρου στάθμευσης. 2) η αγορά μικρού οικοπέδου στην οδό Θέμιδος, σε τιμή 10.000 ευρώ (κάτω της αντικειμενικής).

Αυτό γειτονεύει με άλλο δημοτικό οικόπεδο. Η ενιαία δημοτική έκταση που θα προκύψει θα αναπλαστεί ή θα δημιουργηθεί ένας μικρός χώρος στάθμευσης. Που είναι απαραίτητος στην ίδια περιοχή.

Τέλος εγκρίθηκαν ομόφωνα κυκλοφοριακά μέτρα που διευκολύνουν τη λειτουργία του εργοταξίου της Αρχαιολογικής υπηρεσίας στο οικόπεδο Κρέη. Αφορούν την οδό Λάμπρου Κατσώνη, κοντά στο οικόπεδο Κρέη.

Τα μέτρα που είναι απαγόρευσης στάθμευσης και διακοπής κυκλοφορίας ελάχιστα επηρεάζουν τα δεδομένα στο σημείο. Θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται σε όλο το διάστημα που το έργο θα συνεχίζεται.

Το γεγονός ότι η συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής έγινε χθες κανονικά στο Δημαρχείο σημαίνει ότι εντός του μήνα θα συμβεί το ίδιο και με την οικονομική επιτροπή (συνεδριάζει συνήθως μια φορά την εβδομάδα) και με το δημοτικό συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης