• 30 Απριλίου 2024,

Επαναλειτουργεί το ξενοδοχείο “ΝΕΦΕΛΗ”

 Επαναλειτουργεί το ξενοδοχείο “ΝΕΦΕΛΗ”

 

 

Δευτέρα 1η Ιουνίου. Το καβαλιώτικο ξενοδοχείο ΝΕΦΕΛΗ, 12μηνης λειτουργίας, επί της οδού Ερυθρού Σταυρού 50, άνοιξε τις πόρτες του. Ύστερα από μισό αιώνα διαρκούς λειτουργίας και εξυπηρέτησης πλήθους ποικίλων τουριστών και το ΝΕΦΕΛΗ υπάκουσε στις κυβερνητικές εντολές και είχε κλειδώσει τις πόρτες του τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου. Χθες το πρωί ωστόσο, η υπεύθυνη του ξενοδοχείου Γεωργία Χρηστίδου, ήταν αισιόδοξη δηλώνοντας: «Ύστερα από πενήντα χρόνια, “μηδενίζουμε το κοντέρ” και ξαναγεννιόμαστε. Κάνουμε μια νέα αρχή ελπίζοντας».

Τις ίδιες ελπίδες, τις ίδιες ανησυχίες, προφανώς εκτός από την κ. Χρηστίδου, νιώθουν και όλοι οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού. Οι φετινές αντίξοες συνθήκες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν, ομολογουμένως ήταν πρωτόγνωρες. Το “ΝΕΦΕΛΗ”, όπως και τα υπόλοιπα ξενοδοχεία, που λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, παρέμειναν κλειδωμένα για 70 ημέρες.

Αρκετοί ξενοδόχοι, δυσκολεύονται να ρισκάρουν, επιλέγουν επομένως να καθυστερήσουν την επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους. Από την μία τα σύνορα που προς το παρόν παραμένουν κλειστά, από την άλλη ο ενδεχόμενος δισταγμός των επισκεπτών, καθώς και τα πολυαναμενόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, στέκονται ανασταλτικοί παράγοντες για τους επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού κλάδου. Οι ελπίδες και οι προσδοκίες των επιχειρήσεων για την όποια «σωτηρία» της υπόλοιπης σεζόν, εστιάζονται είτε στον εσωτερικό τουρισμό, είτε στους Βαλκάνιους επισκέπτες που προτιμούν την ΑΜΘ και την Καβάλα για τις αποδράσεις τους.

 

ΝΕΦΕΛΗ: ΤΟ ΝΕΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Πριν από μισό περίπου αιώνα, ο τοπικός τύπος υποδεχόταν το νέο ξενοδοχείο της Καβάλας, που επρόκειτο να εγκαινιαστεί τότε, με δημοσίευμα όπου μεταξύ των άλλων αναφέρονταν και τα εξής:

«Νέον ξενοδοχείον, μοντέρνο με όλες τις ανέσεις, έρχεται να προστεθεί στα υπάρχοντα και να κοσμίσει την Καβάλα με ένα επιπλέον πολιτισμένο οικοδόμημα. Πρόκειται για το ξενοδοχείον ιδιοκτησίας του συμπολίτου κ. Θεοδ. Χρησίδη, αι εργασίαι του οποίου βρίσκονται στο τέρμα των, στην παραλιακή λεωφόρο κοντά στο Μουσείο. Το νέον ξενοδεοχείον ελπίζεται ότι θα λειτουργήσει κατά την ενόψει θερινή σεζόν, ώστε να ανταποκριθεί στο φετινό κύμα τουριστών και επισκεπτών της πόλεως […]

[…] Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου κ. Χρηστίδης ομιλών δια την απόφασιν ανεγέρσεως του ξενοδοχείου του, είπεν ότι αρχικώς είχε αποφασίσει να ανεγείρει πολυκατοικίαν. Άλλαξε όμως απόφασιν διότι με τα μέτρα της κυβερνήσεως περί παροχής δανείων υπό του ΕΟΤ δια την ανέγερσιν ξενοδοχείων, διευκολύνετο πολύ […]

[…] Βασικός σκοπός όλων μας ήταν η θετική και ποιοτικώς αρίστη προσφορά, στην τουριστική πρόοδο του τόπου. Ενός τόπου, όπου η ανάπτυξις του τουρισμού, από το θαμπό μέλλον, προβάλει σαν ξεκάθαρο πλέον παρόν. Πιστεύοντας σε αυτό το παρόν, και σε αυτήν εδώ την πόλιν, θεώρησα καθήκον και υποχρέωσι, όπως κάθε Καβαλιώτης, να προσφέρω το δυνατόν.

Οι δυσκολίες της οποίες συναντά μία επιχείρησις της μορφής αυτή, όταν μάλιστα βρίσκεται στα σπάργανα, είναι πάμπολλες. Η αγάπη και η συμπαράστασις την οποία εδείξατε, με τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό της ονομασίας, εβοήθησε και μας ενεθάρρυνε στο έργο μας. Σ’ αυτήν την αγάπη σας, που είναι ταυτόχρονα και αγάπη για τον τόπο, βασιζόμεθα. Γι’ αυτή την αγάπη σας, πάνω απ’ όλα σας ευχαριστώ».          

ΒΟΥΛΑ ΘΑΣΙΤΟΥ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

Διαβάστε επίσης