Όμορφη βραδιά με καντάδες από τα Επτάνησα

 Όμορφη βραδιά με καντάδες από τα Επτάνησα

Η χορωδία και η μαντολινάτα Λευκίμης ήρθε την Παρασκευή από την Κέρκυρα στην Καβάλα προκειμένου να συνεργαστεί με το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Ο στόχος επετεύχθη αφού το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα του ΟΣΚΑΡ παρουσιάστηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα με συνολικά 18 επτανησιακές καντάδες και τραγούδια και ένα ακόμη στο τέλος εκτός προγράμματος. Τη χορωδία διεύθυνε ο Σπύρος Σμοΐλης.

Η αίθουσα γέμισε από νωρίς μια και δεν υπήρχε εισιτήριο. Το κοινό έμεινε απολύτως ικανοποιημένο από το θέαμα που παρακολούθησε. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της χορωδίας & μαντολινάτας Λευκίμης, τη φιλοξενία της οποίας ανέλαβε ο δήμος Καβάλας. Τα μέλη που έφθασαν την Παρασκευή είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην πόλη και να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό πρόγραμμα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, εκείνα δηλαδή που κατά κανόνα παρουσιάζονται στις εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου.

Αυτός ήταν ο λόγος που υπήρξε η συμφωνία και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μας εξήγησε τόσο ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας Μπάμπης Κουφατζής όσο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ιούλιος Παπαδόπουλος.

Από τα εξήντα και πλέον μέλη της χορωδίας και της μαντολινάτας στην Καβάλα αφίχθηκαν τουλάχιστον τα πενήντα. «Προσπαθούμε να προβάλουμε την παράδοσή μας», δήλωσε ο Γιώργος Γαστεράτος, πρόεδρος του συλλόγου υπό τον οποίον λειτουργεί η χορωδία και η μαντολινάτα. Αν και στην Κέρκυρα πάρα πολλές είναι οι χορωδίες που δραστηριοποιούνται, τουλάχιστον τριάντα, μόνο οι πέντε περίπου συνοδεύονται από μαντολίνα και μία εξ αυτών είναι η φιλοξενούμενη της Λευκίμης στην Καβάλα.

Η ιστορία της είναι μακρά και αρχίζει το 1902 ωστόσο ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1988. Η χορωδία και η μαντολινάτα βρέθηκε το περασμένο καλοκαίρι στην περιοχή μας, σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Προσοτσάνης Δράμας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης