• 25 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

«Οψόμεθα εις Φιλίππους»: Εκπαιδευτικό workshop με τίτλο το “Μωσαϊκό του κλίματος” (Climate Fresk)

 «Οψόμεθα εις Φιλίππους»: Εκπαιδευτικό workshop με τίτλο το “Μωσαϊκό του κλίματος” (Climate Fresk)

Η επιστημονική ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, με αφορμή τη φετινή της θεματική “Κλίμα και Κλιματική αλλαγή”, διοργανώνει, στο πλαίσιο υλοποίησης των εκδηλώσεων του προγράμματος COPE, το εκπαιδευτικό workshop με τίτλο το “Μωσαϊκό του κλίματος” (Climate Fresk).

Απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά ηλικίας 8-15 ετών και θα υλοποιηθεί ως μέρος του Φεστιβάλ Τοπικών Πράσινων Πρωτοβουλιών, στο πάρκο επί της Παφλαγονίας, στη γειτονιά της Νεάπολης. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό για παρακολούθηση.

Για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να καλέσετε στο +30 6977166169 | κ. Αμπελίδης Θεόδωρος (Περιορισμένος αριθμός θέσεων). “Το Μωσαϊκό του Κλίματος” αποτελεί μια βιωματική και συνεργατική δράση κατά την οποία παρέχεται ολοκληρωμένη εκπαίδευση, με τη μορφή παιχνιδιού, σχετικά με τον κλιματικό εγγραμματισμό και κινητοποίηση για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Με τη βοήθεια 21 καρτών και τη συνδρομή των πιστοποιημένων διευκολυντών του κλίματος (facilitators), κ. Αμπελίδη Θεόδωρο, κ. Ξηρό Ανδρέα και κα. Σπαθάρη Άννα, των Οψόμεθα εις Φιλίππους, τίθεται ως στόχος η δημιουργία κριτικής σκέψης σε θέματα κλιματικής επιστήμης, η κατανόηση των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής από την ίδια την τοπική κοινότητα, η ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση των συμμετεχόντων.

Στόχος των “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, είναι η επιστήμη του περιβάλλοντος να γίνει πιο προσιτή και κατανοητή στο ευρύ κοινό καθώς και η δημιουργία κλιματικής συνείδησης με απώτερο σκοπό την αναστροφή αυτής της δυσχερούς κατάστασης η οποία έχει επέλθει εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης.

Ο οργανισμός μας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμο Καβάλας και τον Σύλλογο Κατοίκων Νεάπολης για την ενεργό συμμετοχή και δράση τους. Για περισσότερες πληροφορίες | https://opsometha.org/klima-climate-fresk-2024/.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης