Οργασμός ερευνών για τον Covid – 19

 Οργασμός ερευνών για  τον Covid  – 19

Παρά το γεγονός ότι όλος ο πλανήτης μετά από δύο περίπου μήνες γενικού μπλακ – άουτ, λόγω κορονοϊού, θέλει να πάει παρακάτω και να επιστρέψει στην κανονικότητα οι έρευνες που συνεχίζονται να γίνονται από διάφορες ιατρικές ομάδες με θέμα τον Covid – 19 έρχονται να μας θυμίσουν ότι ο ιός που μας έκανε να αλλάξουμε τρόπο ζωής και συνήθειες είναι εδώ και δεν λέει να μας ξεχάσει.

Μία τελευταία έρευνα που έγινε με επικεφαλή έναν ‘Ελληνα γιατρό έδειξε ότι ο ιός μπορεί να μεταδίδεται μέχρι και στα 5.5 μέτρα.

Α­κό­μη και έ­να ε­λα­φρύ α­ε­ρά­κι με τα­χύ­τη­τα τεσ­σά­ρων χι­λιο­μέ­τρων την ώ­ρα μπο­ρεί να με­τα­φέ­ρει τα στα­γο­νί­δια του σά­λιου, με­τά α­πό βή­χα και ο κο­ρο­νο­ϊ­ός να με­τα­δο­θεί έ­ως και σε α­πό­στα­ση έ­ως 5,5 μέ­τρων!

Οι ε­ρευ­νη­τές θε­ω­ρούν ό­τι οι τρέ­χου­σες ο­δη­γί­ες για τή­ρη­ση α­πο­στά­σε­ων έ­ως δύ­ο μέ­τρων με­τα­ξύ των αν­θρώ­πων προς α­πο­φυ­γή με­τά­δο­σης της νό­σου Covid-19, ί­σως δεν εί­ναι ε­παρ­κείς σε ό­λες τις πε­ρι­πτώ­σεις.

Αυτό σημαίνει ότι ίσως θα πρέπει να φοράμε μάσκα και σε ανοιχτούς χώρους αποφεύγοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι ο Covid – 19 δεν επηρεάζεται από την ζέστη ενώ κάποιες άλλες ότι μόνο ένας άνθρωπος που έχει νοσήσει δύο φορές από τον Covid δεν μπορεί να μεταδώσει τον ιό.

Εν κατακλείδι δεν υπάρχει μία μελέτη που να έχει ένα αισιόδοξο αποτέλεσμα.

Όλα όσα βρίσκουν οι ερευνητές αλλάζουν τους όρους της αναμέτρησης με αυτόν τον αόρατο εχθρό δίνοντας συνεχώς πλεονεκτήματα στον αντίπαλο.

Όλα αυτά που ανακαλύπτουν σήμερα οι ερευνητές θα μας απασχολήσουν σε μερικούς μήνες που ο Covid θα επιστρέψει για να πραγματοποιήσει το δεύτερο κύμα επίθεσης.

Καμμία έρευνα μέχρι σήμερα δεν έχει  οδηγήσει σε ένα  αποτελεσματικό φάρμακο ή εμβόλιο.

Όλα τα αποτελέσματα ενισχύουν τον συγκεκριμένο ιό που τελικά είναι πιο ισχυρός από όσο όλοι νομίζουμε.

Για αυτό άλλωστε και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει τόσες πολλές δύσκολες και επικίνδυνες για την ζωή μας επιπλοκές.

 

Είναι αισιόδοξο το οικονομικό επιτελείο του Μαξίμου ότι η ύφεση λόγω κορονοϊού θα κυμανθεί από το 10% έως το 13% αλλά θα μειωθεί αυτό το ποσοστό λόγων των οικονομικών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση και θα πάρει απο εδώ και μετά.

Μακάρι γιατί το νούμερο είναι μεγάλο για μία οικονομία που μόλις έχει βγει από μία δεκαετία οικονομικής άπνοιας.

Όλοι περιμένουν να δούνε τι θα γίνει από Οκτώβριο και μετά που θα έχουμε απέναντι μας όχι μόνο τον Covid αλλά και τις οικονομικές συνέπειες αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης.

Μακάρι οι προβλέψεις μας να πέσουν έξω και οι συνέπειες να είναι πιο ήπιες.

 

Καλή σας ημέρα και

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης