• 16 Απριλίου 2024,

Ώριμο το έργο για το Γυμνάσιο- Λύκειο Κρηνίδων αναμένει την Περιφέρεια ΑΜΘ

 Ώριμο το έργο για το Γυμνάσιο- Λύκειο Κρηνίδων αναμένει την Περιφέρεια ΑΜΘ

Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Καβάλας Θεόδωρος Παπαδόπουλος, αρμόδιος για τη δημοτική ενότητα Φιλίππων, σχολίασε την απόφαση που έλαβε την Πέμπτη το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο.

Την έγκριση του τεχνικού προγράμματος έργων 2021. Προσέγγισε το θέμα από την πλευρά της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Τόνισε ότι το τεχνικό πρόγραμμα για τη δημοτική ενότητα Φιλίππων περιλαμβάνει αρκετά έργα συνεχιζόμενα από το 2020.

Για τις ασφαλτοστρώσεις προέβλεψε ότι θα γίνουν την άνοιξη και θα γίνουν όπως είπε σε όλα τα χωριά καθώς όπως σημείωσε υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε δρόμους μέσα στα χωριά. Δυστυχώς δεν θα καλυφθούν όλες, είπε ο Θόδωρος Παπαδόπουλος και με την ευκαιρία διαμαρτυρήθηκε γιατί έργα εσωτερικών οδοποιιών δεν χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ ή άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Σημείωσε ότι εξ αυτού του λόγου ασφαλτοστρώσεις εσωτερικών δρόμων και στην Καβάλα αλλά και στα χωριά πρέπει να γίνονται με χρήματα του Δήμου. Από τα έργα που θα γίνουν στη δημοτική ενότητα Φιλίππων ξεχώρισε έργο στην περιοχή «Καβάκια» των Κρηνίδων για την αντιμετώπιση πλημμυρικών προβλημάτων.

Αναφέρθηκε σε επικείμενο έργο διευθέτησης όμβριων στη νότια πλευρά των Κρηνίδων ενώ για το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Αμυγδαλεώνα είπε ότι είναι έτοιμο και αυτόν τον μήνα θα λειτουργήσει.

Ο αντιδήμαρχος Θόδωρος Παπαδόπουλος είναι αισιόδοξος ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα ανοίξει το πρόγραμμα και το μέτρο για να ενταχθεί το ώριμο έργο ενεργειακής αναβάθμισης του γυμνασίου-λυκείου των Κρηνίδων. Όπως είπε ο Δήμος Καβάλας έχει έτοιμο το φάκελο και απλώς περιμένει την Περιφέρεια να ανοίξει τη χρηματοδότηση προκειμένου να τον καταθέσει. Είναι αισιόδοξος ότι αυτό θα γίνει άμεσα ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί από το τρέχον ΕΣΠΑ και να προλάβει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023 που τελειώνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

 

 

Διαβάστε επίσης