Τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ έστειλαν επιστολή και στον Υπουργό Περιβάλλοντος

 Τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ έστειλαν επιστολή και στον Υπουργό Περιβάλλοντος

Σε συνέχεια προηγούμενης κοινής δράσης τους περί θεμάτων επίκαιρων που έχουν και δεν έχουν σχέση με την πανδημία, τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ απευθύνονται και στον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Η επιστολή τους αναφέρεται σε φήμες για επιβολή έκτακτης εισφοράς ή μείωση των τιμών που ισχύουν στο ρεύμα που πωλούν στη ΔΕΗ όσοι επένδυσαν σε φωτοβολταϊκά πάρκα.

Η ίδια επιστολή στάλθηκε ως κοινοποίηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης: Κε Υπουργέ, διά της παρούσης επιστολής, τα Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μεταφέρουν σε εσάς τον προβληματισμό των μελών – επενδυτών τους στον τομέα της Ενέργειας και δη αυτών που έχουν επενδύσει σε Φωτοβολταϊκά Πάρκα.

Οι μικροπαραγωγοί ΑΠΕ διαμαρτύρονται για την συζητούμενη επιβολή έκτακτης εισφοράς ή τη μείωση των προκαθορισμένων τιμών και μάλιστα χωρίς διαβούλευση και ζητούν να μην τεθεί σε εφαρμογή τίποτα από αυτά.

Ούτως ή άλλως, ήδη από το 2014 έχουν «βάλει πλάτη» πολλές φορές για τη στήριξη του ΕΛΑΠΕ (κούρεμα στην τιμή της KWh, εφαρμογή έκτακτης εισφοράς, μεταβατικό τέλος 3,6% κα).

Κύριε Υπουργέ, δεδομένου ότι οι τοπικές επενδύσεις ΑΠΕ ενισχύουν τις τοπικές οικονομίες, δίνουν ευκαιρίες απασχόλησης – ακόμη και διατήρησης του πληθυσμού τοπικά, σας καλούμε να επανεξετάσετε το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς και το ενδεχόμενο μείωσης των τιμών εις τρόπον ώστε αυτά να μην τεθούν σε εφαρμογή.

Άλλωστε ο τομέας των ΑΠΕ αποτελεί επενδυτικό πεδίο δόξης λαμπρό, υπό την προϋπόθεση όμως να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη των επίδοξων ή των υφιστάμενων επενδυτών στο Υπουργείο σας.

Άλλωστε, οι ΑΠΕ είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και η πιο ανταγωνιστική μορφή ενέργειας. Η ύπαρξη κλίματος εμπιστοσύνης και σταθερότητας δημιουργεί τις προοπτικές για την ανάπτυξη των ΑΠΕ που θα συμβάλει τα επόμενα χρόνια στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής αλλά και στη μείωση του ενεργειακού κόστους στην Ελλάδα.

Η όποια έκτακτη εισφορά ή μείωση των τιμών δεν θα λύσει οριστικά κανένα πρόβλημα, αλλά απλώς θα μεταθέσει στους επόμενους μήνες την αντιμετώπιση του ίδιου προβλήματος.

Τέλος, ευχής έργο θα ήταν να μην ταυτιστεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη μείωση εισοδημάτων επιχειρηματιών που επένδυσαν στην καθαρή ενέργεια, ούτως ώστε να μην κλονιστεί και το θετικό επενδυτικό κλίμα που παρά την αρνητική υγειονομική συγκυρία έχει αρχίσει να δημιουργείται στη χώρα μας.

* Το Επιμελητήριο Καβάλας σε συνεργασία με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών λογισμικού CITIBILL, προσφέρει στα μέλη του τη δυνατότητα αιτήματος ηλεκτρονικού ραντεβού, στα πλαίσια των μέτρων προστασίας από την πανδημία του COVID-19. Η νέα υπηρεσία “e-ραντεβού” είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Καβάλας. Για να αιτηθείτε ραντεβού, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: 1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου.

  1. Πατήστε το εικονίδιο «e-ραντεβού» που βρίσκεται στο δεξί μέρος της αρχικής σελίδας κάτω από την υπηρεσία «e-επιμελητήριο». 3. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και αιτηθείτε ραντεβού. Το αίτημα θα αποσταλεί στο Επιμελητήριο Καβάλας και η ενημέρωση της εξέλιξής του θα πραγματοποιηθεί μέσω e-mail.

 

 

Διαβάστε επίσης