Οριστικά από τη Δευτέρα τα δια ζώσης μαθήματα στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας

 Οριστικά από τη Δευτέρα τα δια ζώσης μαθήματα στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι μέσω τηλεδιάσκεψης η Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ).

Στη συνεδρίαση οριστικοποιήθηκε η έναρξη της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας από την προσεχή Δευτέρα 18 Οκτώβρη. Αυτό θα γίνει με την παρουσία καθαριστριών μέσω ιδιώτη εργολάβου και μέχρι να προσληφθούν οι εποχιακές (διαδικασία σε εξέλιξη με κριτήρια ΑΣΕΠ).

Μάλιστα οι καθαρίστριες του ιδιώτη εργολάβου αναμένονται ακόμη και σήμερα στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας προκειμένου να καθαρίσουν τους χώρους. Να τους προετοιμάσουν για τα μαθήματα από την ερχόμενη Δευτέρα. Λύνεται επίσης το ζήτημα των ελεγκτών, του προσωπικού που θα ελέγχει την προσέλευση των φοιτητών.

Θα βλέπει και θα σκανάρει είτε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους, είτε το αρνητικό αποτέλεσμα πρόσφατων τεστ.

Γενικά χθες το απόγευμα οι εκπρόσωποι του ΔΙΠΑΕ Καβάλας ήταν σίγουροι για την έναρξη των μαθημάτων, αισιόδοξοι ότι αυτό θα γίνει με τον σωστό τρόπο. Αυτό που άλλαξε είναι το ότι βρέθηκε τρόπος για να δικαιολογηθεί η έκτακτη δαπάνη και να υπάρξουν μέσω ιδιώτη άμεσα καθαρίστριες σε όλες τις πόλεις που λειτουργεί το ΔΙΠΑΕ. Αυτό έως πρόσφατα περιγράφονταν – για γραφειοκρατικούς λόγους- αδύνατο.

Σημασία επίσης έχει ο αριθμός του προσωπικού που θα εργαστεί στην Καβάλα. Οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι θα έρθουν στο πρώην ΤΕΙ όσες καθαρίστριες χρειάζονται.

Διαβάστε επίσης