• 23 Απριλίου 2024,

Ορίστηκαν οι αρμοδιότητες των θεματικών αντιπεριφερειαρχών- εντεταλμένων συμβούλων

 Ορίστηκαν οι αρμοδιότητες των θεματικών αντιπεριφερειαρχών- εντεταλμένων συμβούλων

Η έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήταν, όπως άλλωστε προβλέπονταν, μαραθώνια. Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, από τα θέματα που ήταν στην ημερήσια διάταξη περισσότερο συζητήθηκε το θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη. Ομόφωνα τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου δήλωσαν την αντίθεσή τους στη διαδικασία. Επί της ουσίας επανέλαβαν παλαιότερη απόφασή τους. Αποφασίστηκε επίσης, μετά από συζήτηση, η ενίσχυση της Σαμοθράκης. Τα ουσιαστικά αλλά και συμβολικά μέτρα θα ανακοινώσει ο Περιφερειάρχης,  μετά από έναν μήνα το αργότερο.

Στη συνεδρίαση δεν συζητήθηκε αναλυτικά η πρόθεση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) να εγκαταστήσει στο Υψάριο μία καινούργια κεραία.

Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρά τις πληροφορίες που υπήρξαν από την περιφερειακή σύμβουλο της Θάσου,  δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένα. Για το προσφυγικό πρόβλημα, σε σχέση κυρίως με την περίπτωση του «Ασημακόπουλου» στην Καβάλα, τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου υιοθέτησαν το ψήφισμα που ενέκρινε πρόσφατα και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας. Έκτακτο θέμα προτάθηκε να συζητηθεί αυτό που έχει σχέση με το ΚΕΘΕΑ και την αυτοτέλεια του. Λόγω όμως της αργοπορίας των προηγούμενων θεμάτων, η συζήτηση για το ΚΕΘΕΑ (σύμφωνα και με τις πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης) μετατέθηκε για επόμενη συνεδρίαση.

Ο Κωστής Σιμιτσής που παρακολούθησε και συμμετείχε στη συνεδρίαση είπε στην Πρωινή ότι η γενικότερη εικόνα αυτής ήταν άσχημη. Προσφέραμε- τόνισε- άσχημο θέαμα.  Αμέσως εξήγησε ότι ο συγκεκριμένος σχολιασμός αφορά κυρίως την παράταξη Τοψίδη. Για τα μέλη της συγκεκριμένης παράταξης ο Κωστής Σιμιτσής είπε ότι «… είναι κακόπιστοι, διακόπτουν τους άλλους ομιλητές και ειρωνεύονται συχνά». Εκτιμά επίσης ότι «…στις συνεδριάσεις μεταφέρεται το παρελθόν των κακών σχέσεων των εκπροσώπων του Χριστόδουλου Τοψίδη με αυτούς του Χρήστου Μέτιου». Ο κ.Σιμιτσής περιέγραψε όλα αυτά ως μία αρρωστημένη κατάσταση!

Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή ξεκαθάρισε το θέμα των αρμοδιοτήτων των θεματικών αντιπεριφερειαρχών. Προηγήθηκε συνάντηση με τον Χρήστο Μέτιο και την εκτελεστική διευθύντρια κ.  Κοσμίδου. Ο Κωστής Σιμιτσής αναλαμβάνει αρμοδιότητες για τον σχεδιασμό. Μεταξύ των θεμάτων που θα χειριστεί είναι και το νέο ΕΣΠΑ. Οι αρμοδιότητες κάθε θεματικού αντιπεριφερειάρχη και κάθε εντεταλμένου συμβούλου θα περιγράφονται συγκεκριμένα σε απόφαση που θα υπογράψει άμεσα ο Χρήστος Μέτιος. Όπως είπε στην εφημερίδα μας ο Κωστής Σιμιτσής έκανε ήδη τις επαφές τους σε σχέση με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, άμεσα ξεκινά περιοδείες στις άλλες περιφερειακές ενότητες.

Διαβάστε επίσης