Οριστική συνταξιοδότηση 37 καθηγητών σχολείων του Ν. Καβάλας

 Οριστική συνταξιοδότηση 37 καθηγητών σχολείων του Ν. Καβάλας

Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε και στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η προβλεπόμενη απόφαση συνταξιοδότησης και αποχώρησης από την υπηρεσία 37 καθηγητών μέσης εκπαίδευσης.

Εργαζόμενοι όλοι και επί σειρά ετών σε Γυμνάσια και Λύκεια του Ν. Καβάλας. Γνωστοί καθηγητές από την προηγούμενη τους πορεία, την καλή τους παρουσία στην εκπαίδευση αλλά και παράλληλους εκπαιδευτικούς τομείς. Πολιτιστικούς, συνδικαλιστικούς κτλ.

Η αποχώρηση τους έγινε ουσιαστικά το προηγούμενο διάστημα. Από το προηγούμενο σχολικό έτος ή με το τέλος του σχολικού έτους. Με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης υπήρξε η τελική και τελευταία απόφαση της Δευτεροβάθμιας για τη διαγραφή τους από το μητρώο των δημοσίων υπαλλήλων. Είναι καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, κάποιοι μάλιστα εργάστηκαν και ως διευθυντές Γυμνασίων ή Λυκείων του Ν. Καβάλας.

Το μεγάλο ερώτημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αν τα κενά που δημιουργούνται καλύπτονται με πρόσληψη νέου προσωπικού. Δυστυχώς λόγω των μνημονίων αυτό δεν συμβαίνει πλήρως ή δεν συμβαίνει με τον τρόπο που πρέπει. Το κράτος προτιμά να καλύπτει τα κενά με άλλους τρόπους. Ο πιο συνηθισμένος είναι των αναπληρωτών. Μια διαδικασία που άλλοτε γίνεται έγκαιρα και άλλοτε όχι.

Διαβάστε επίσης