• 25 Απριλίου 2024,

Οριστικό όχι του δήμου Παγγαίου στην εκμίσθωση του ΚΑΠΗ Παλαιοχωρίου

 Οριστικό όχι του δήμου Παγγαίου στην εκμίσθωση του ΚΑΠΗ Παλαιοχωρίου

Στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου, συζητήθηκε και δόθηκε οριστικά η αρνητική απάντηση σε αίτημα κατοίκου του Παλαιοχωρίου προκειμένου να μισθώσει το κτήριο του ΚΑΠΗ για τη λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σήμερα το ΚΑΠΗ του χωριού δε λειτουργεί και το κτήριο παραμένει άδειο. Είχε προηγηθεί δημόσια διαμαρτυρία του ίδιου πολίτη ο οποίος κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου, ισχυριζόμενος ότι χωρίς σοβαρά επιχειρήματα η δημοτική αρχή όχι μόνο του αρνείται την εκμίσθωση του ακινήτου αλλά και δεν προχωρά καν σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Το θέμα απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο. Η στάση της διοικήσεως ήταν ξεκάθαρη όπως αυτή εκφράστηκε από τον πρόεδρο του σώματος Κώστα Γάκη. Ο πρόεδρος επεσήμανε ότι το ακίνητο δεν πρέπει να μισθωθεί διότι στο Παλαιοχώρι λειτουργούν αρκετές ταβέρνες για την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, η διοίκηση δεν έχει οτιδήποτε προσωπικό με τον ιδιώτη, υπογράμμισε ο κ. Γάκης.

Ο Θόδωρος Μπόνος αρνήθηκε ότι υφίσταται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βάσει αυτής της λογικής όλα τα δημοτικά κτήρια που μισθώνει ο δήμος προκαλούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Αν μισθώσουμε το πρώην ΚΑΠΗ του Παλαιοχωρίου, τότε αυτό θα είναι ανασταλτικός παράγοντας για την επίδειξη μελλοντικού ενδιαφέροντος από συνεταιρισμούς της περιοχής, πρόσθεσε ο Κώστας Γάκης.

Ο Χρήστος Μποσμπότης τόνισε ότι εάν το πρώην ΚΑΠΗ μισθωθεί και λειτουργήσει ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τότε θα προκληθεί πρόβλημα με τις υφιστάμενες επιχειρήσεις του χωριού. Ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο δήμος να χρειαστεί μελλοντικά το κτήριο. Τέλος, ο Βασίλης Ξουλόγης θυμήθηκε και ανέφερε ότι προ δύο ετών στο Σιδηροχώρι μισθώθηκε το πρώην δημοτικό ιατρείο και λειτούργησε ως καφενείο, σ’ ένα χωριό που όπως σημείωσε διαμένουν εκατό άνθρωποι. Καλό θα είναι η δημοτική αρχή να τηρεί μια συνέχεια στη στάση της κι εσείς αυτή τη στιγμή φαίνεστε ανακόλουθοι, κατέληξε ο πρώην δήμαρχος.

 

Διαβάστε επίσης