Έως τρεις σταυρούς στις εκλογές του Επιμελητηρίου

 Έως τρεις σταυρούς στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Με επίσημη ανακοίνωσή της η εκλογική επιτροπή του Επιμελητηρίου Καβάλας γνωστοποίησε μία ακόμη αλλαγή στην εκλογική διαδικασία του Δεκεμβρίου. Πλέον, οι σταυροί προτίμησης σε καθένα ψηφοδέλτιο των συνδυασμών θα είναι από ένας έως τρεις. Τα δεδομένα αλλάζουν, η σταυροδοσία είναι ίδια και στα πέντε τμήματα του Επιμελητηρίου.

Η εκλογική επιτροπή ανήρτησε στην ιστοσελίδα του φορέα τους προσωρινούς καταλόγους όσων μπορούν να ψηφίσουν. Η προθεσμία υποβολής ενστάσεων επί των εκλογικών καταλόγων έληξε την Παρασκευή. Την Τρίτη θα ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι και στις 29 Νοεμβρίου η επιτροπή θα αποφασίσει για τις τυχόν ενστάσεις που θα έχουν κατατεθεί βάσει της ανακήρυξης των υποψηφίων.

Η ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής για τη σταυροδοσία που θα ισχύσει στις εκλογές του Επιμελητηρίου είναι η ακόλουθη: Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Καβάλας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 73 του Ν.4497/2017 (ΦΕΚ Α ́/171/13-11-2017) άλλαξε ο τρόπος σταυροδοσίας στις εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας. Η παραπάνω διάταξη αναφέρει: «Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν μέχρι τρεις (3) υποψηφίους του οικείου Τμήματος. Ψηφοδέλτιο συνδυασμού με περισσότερους σταυρούς προτίμησης από τους ανωτέρω κατά περίπτωση οριζόμενος είναι έγκυρο, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης. Ψηφοδέλτιο χωρίς κανένα σταυρό προτίμησης προσμετράται υπέρ του συνδυασμού.

Διαβάστε επίσης