Θα συζητήσουν το θέμα της αλλαγής όδευσης του αγωγού;

 Θα συζητήσουν το θέμα της αλλαγής όδευσης του αγωγού;

Το απόγευμα της Πέμπτης θα συνεδριάσει για 28η φορά εντός του 2017 το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει πενήντα θέματα, πολλά από τα οποία αναμένονταν να συμπεριληφθούν στην ατζέντα της συνεδριάσεως. Δεν υπάρχει τακτικό θέμα για την αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ. Υπάρχει ωστόσο συμφωνία από τις αρχές του μήνα, προκειμένου το θέμα να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Πέμπτης έστω και πριν από την ημερήσια διάταξη.

Η συμφωνία αφορά στη διοίκηση του δήμου, στους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης και στη συντονιστική επιτροπή κατοίκων της δημοτικής ενότητας Φιλίππων καθώς και στο σύλλογο αγροτών του δήμου Καβάλας.

Τα θέματα της ημερήσιας διατάξεως δε σχετίζονται μόνο με το δήμο Καβάλας αλλά και με τα νομικά του πρόσωπα, τις δημοτικές του επιχειρήσεις με εξαίρεση της ΔΕΥΑΚ. Θα συζητηθούν θέματα του ΔΗΠΕΘΕ με την αφορμή της πρώτης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του, θα συζητηθεί η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας πλησίον σχολείο επί της οδού Αιμιλιανού, καθώς και το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της ανάπλασης κι επέκτασης δικτύου πεζοδρόμων στην περιοχή της πλατείας Καπνεργάτη, αφού το σώμα θα κληθεί να εγκρίνει τα οριστικά τεύχη δημοπράτησής του.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνεδριάσεως είναι επίσης προγραμματισμένο να συζητηθεί το θέμα που κυρώθηκε από τις δημοτικές επιτροπές κι αφορά σε τρεις περιπτώσεις οικοπεδούχων του Περιγιαλίου, οι οποίοι αιτούνται να προσφέρουν εισφορά σε γη αντί για εισφορά σε χρήμα. Θα συζητηθούν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, η παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου «Αλεξάνδρα Δήμογλου» για εκδήλωση των ατόμων με ειδικές ανάγκες την 1η Δεκεμβρίου. Θα συζητηθεί πρακτικό επίλυσης φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων, ακόμη η ακύρωση ενός προστίμου ύψους 2.500 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ ένα δεύτερο πρόστιμο προτείνεται να ισχύσει καθώς η αίτηση ακύρωσής του κατατέθηκε εκπρόθεσμα.

Στην ημερήσια διάταξη συμπεριλαμβάνονται και πολλές δαπάνες για ταξίδια εκπροσώπων της διοικήσεως που είτε πραγματοποιήθηκαν είτε πρόκειται να πραγματοποιηθούν. 21 – 23 Νοεμβρίου η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα θα ταξιδέψει στην Αθήνα για συνάντηση με τον υπουργό ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλή αλλά και τον υπουργό περιβάλλοντος κι ενέργειας Γιώργο Σταθάκη. Στις 30 Νοεμβρίου η δήμαρχος θα βρεθεί στα Ιωάννινα ώστε να μετέχει στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Την Πέμπτη εκτός από το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει και η οικονομική επιτροπή του δήμου, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, την ερχόμενη Τετάρτη δηλαδή, θα συνεδριάσει και το δημοτικό συμβούλιο Νέστου.

Διαβάστε επίσης