• 8 Μαΐου 2024,

Πωλείται η Εγνατία οδός! Ηλεκτρονική δημοπράτηση των διοδίων στην Παράκαμψη

 Πωλείται η Εγνατία οδός! Ηλεκτρονική δημοπράτηση των διοδίων στην Παράκαμψη

Την πώληση της Εγνατίας οδού ανακοίνωσε την Παρασκευή η Κυβέρνηση. Όρισε πρώτη ημερομηνία για την κατάθεση αρχικού και μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος από ιδιώτες την 26η Γενάρη του 2018. Αυτός είναι ο λόγος που η εταιρία επανέρχεται δριμύτερη στα νέα διόδια, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Παράκαμψης Καβάλας. Τα οποία εντός των ημερών θα αποφασίσει να δημοπρατήσει ηλεκτρονικά (νέα νομοθεσία), ώστε να μην μπορούν να παρέμβουν με κινητοποίηση τους οι εργαζόμενοι.

Οι οποίοι σχεδιάζοντας νέο κύκλο κινητοποιήσεων (βασικά είναι αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού ΑΕ) ήρθαν σε επικοινωνία με τους Δήμους που θίγονται από τα νέα διόδια. Η Δήμαρχος είχε εκπροσώπους της στη συνεδρίαση της διοίκησης της εταιρίας την Πέμπτη, τους αντιδημάρχους Καλανταρίδη- Τσουρουκίδη. Στους οποίους ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ είπε ότι σε συνεδρίαση αυτήν την εβδομάδα θα αποφασιστεί η ηλεκτρονική δημοπράτηση των διοδίων στην Παράκαμψη.

Με λίγα λόγια ο αγώνας κατά των άδικων διοδίων στην Παράκαμψη ξαναρχίζει αν και πριν μία εβδομάδα (στο συνέδριο της Κομοτηνής) άλλα υπόσχονταν ο Πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης