• 29 Μαρτίου 2024,

‘Οταν ένας απλός καθημερινός καυγάς καφενείου τελειώνει με πυροβολισμούς !

 ‘Οταν ένας απλός καθημερινός  καυγάς καφενείου τελειώνει με πυροβολισμούς !

Δηλαδή πόσο πρέπει να στραβώσει ένας απλός καθημερινός καυγάς καφενείου για να τελειώσει με πυροβολισμούς ;

Αναρωτιέμαι για άλλη μια φορά με αφορμή ένα ακόμα επεισόδιο που έλαβε χώρα σε καφενείο της Ζαρκαδιάς όπου ένας συνηθισμένος καυγάς κατέληξε σε μακελειό !

Ο δράστης έφυγε απο το καφενείο θιγμένος και εκνευρισμένος και επέστρεψε μετά απο λίγη ώρα με μια καραμπίνα στα χέρια.

Τα σκάγια των τυφλών πυροβολισμών χτυπήσανε τρείς θαμώνες του καφενείου οι οποίοι ευτυχώς δεν κινδυνεύουν.

Ο ίδιος ο δράστης σύμφωνα με το δελτίο της αστυνομίας όταν κατάλαβε τι έκανε παραδόθηκε μόνος του στις αρχές.

Το δεύτερο ερώτημα που προκύπτει και είναι εύλογο είναι το εξής :

Πόσο πρέπει να θολώσει το μυαλό ενός ανθρώπου για να φτάσει στο σημείο να πάρει μια καραμπίνα στα χέρια και να μπουκάρει μέσα σε ένα καφενείο ;

Τελικά αυτό το κλικ του μυαλού που σε περνάει στην άλλη όχθη του ποταμού δεν θέλει και πολύ για να γίνει αφού τα περιστατικά με ανθρώπους που  έχουν μπουκάρει μέσα σε καφενεία με μια καραμπίνα στα χέρια , χωρίς το ανάλογο παρελθόν, είναι τελευταία πάρα πολύ συχνά.

Για τον λόγο αυτό και θα πρέπει να είμαστε όλοι πιο εγκρατείς να μην αφήνουμε τον ευατό μας και το μυαλό να φτάνει στα όρια του και να βρίσκουμε άλλους τρόπους εκτόνωσης.

Δεν ειναι επιλογή αυτά που δεν μπορούμε να λύσουμε με τα λόγια για να τα λύνουμε με τις καραμπίνες !

 

Καταλάβατε γιατί στην Αγγλία δεν έχουν πλέον βία στα γήπεδα ;

Γιατί ένας οπαδός της Τότεναμ στο παιχνίδι με την Άρσεναλ πέταξε μία μπανανόφλουδα  στον Πιερ Εμερίκ της φιλοξενούμενης ομάδας και τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό απο το γήπεδο των πετεινών.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και στα υπόλοιπα γήπεδα της Αγγλίας όπου ο συγκεκριμένος φίλαθλος θα είναι πλέον ανεπιθύμητος.

Την απόφαση την πήρε η ίδια η ομάδα για τον φίλαθλο της και είναι σίγουρο οτι θα την ακολουθήσουν και άλλες ομάδες της Αγγλίας.

Στην Ελλάδα πέφτουν δέκα μπανάνες σε ένα γήπεδο και δεν μπορούμε να βρούμε ούτε έναν !

Και όταν τον βρούμε πέφτουν όλοι απο πάνω για να μην το πειράξουμε το παιδί.

Καθαρίζει το πολύ με μια συγνώμη (στην καλύτερη) αλλά με μια συγνώμη δεν γίνονται και θαύματα που λέει και ένα τραγούδι.

Τα πράγματα είναι τόσο απλά για την Αγγλία όπου γεννήθηκε ο χουλιγκανισμός και τόσο δύσκολα για την Ελλάδα που εκτός απο την υποδομή δεν έχει και την ανάλογη παιδεία για να προφυλάξει το ποδόσφαιρο της χώρας της.

 

Απο χθες Τρίτη άνοιξε και η σχετική πλατφόρμα στο TAXIS  για το φετεινό κοινωνικό μέρισμα και μπορούν όλοι οι έλληνες φορολογούμενοι πολίτες που θεωρούν οτι το δικαιούνται να μπούνε στην πλατφόρμα να την συμπληρώσουν και νa μάθουν αν το δικαιούνται σε πρώτη φάση και ποιό είναι το ποσό που θα πιστωθεί στον λογαριασμό τους σε δεύτερη.

Τα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι συγκεκριμένα και καλό είναι να γίνουν με προσοχή προκειμένου να αποφύγουν οι χρήστες τα λάθη.

 

Χωρίς φαινόμενα ο καιρός μέχρι και την Κυριακή γιατί την Κυριακή που είναι και κοντή γιορτή η ΕΜΥ δίνει βροχές οι οποίες όμως θα είναι ασθενείς.

Για να δούμε τι θα δούμε.

 

Διάφοροι οικονομολόγοι υποστηρίζουν οτι οι επόμενοι μήνες θα περάσουν για την ελληνική οικονομία χωρίς ιδιαίτερα εκπλήξεις.

Θα υπάρχει ένα ζόρι το οποίο όμως δεν πρόκειται να μας επηρεάσει και πολύ (γιατί ο βρεγμένος δεν φοβάται την βροχή) σε καμμιά διετία όταν θα έρθει μία νέα εξωτερική οικονομική ύφεση που θα ακουμπήσει πάνω στην ταλαιπρημένη έτσι και αλλιώς Ελλάδα.

Η ύφεση αυτή θα είναι ήπια αλλά θα είναι ύφεση η οποία θα ξεκινήσει απο τις ΗΠΑ , και θα περάσει και απο την γηραιά ήπειρο.

 

Τα κίτρινα γιλέκα δηλώνουν την αγανάκτηση που έχουν οι πολίτες της Γαλλίας για την πολιτική λιτότητας την ακριβή ζωή γενικότερα και τους υψηλούς φόρους.

Για τον λόγο αυτό και αυτή η μορφή διαμαρτυρίας έχει ξεκινήσιε και παίρνει διαστάσεις επιδημίας.

Είναι σχεδόν βέβαιο οτι το επόμενο διάστημα τα κίτρινα αυτά γιλέκα θα εμφανιστούν και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπου υπάρχει ενδεχομένως η ίδια οικονομική πίεση προς τους πολίτες.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης