Ούτε μία αντίρρηση μέχρι τώρα στη Διεύθυνση Δασών για τους δασικούς χάρτες

 Ούτε μία αντίρρηση μέχρι τώρα στη Διεύθυνση Δασών για τους δασικούς χάρτες

Κατάμεστη από κόσμο ήταν χθες το απόγευμα η αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης. Κυρίως δικηγόροι και μηχανικοί παρακολούθησαν μία ακόμη ενημερωτικού χαρακτήρα εκδήλωση σχετική με τους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν από τη Διεύθυνση Δασών περίπου πριν από έναν μήνα. Οι γνωρίζοντες δήλωσαν ότι έως σήμερα δεν υπάρχει καμία αντίρρηση από πολίτη, γεγονός που δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν επαρκώς. Κατά κάποιο τρόπο ήταν κάτι που η υπηρεσία δεν περίμενε, αντίθετα περίμενε και περιμένει πολλές αντιρρήσεις.

Οι εκπρόσωποι των φορέων (Δήμος Καβάλας, ΤΕΕ ΑΜ) ζήτησαν χθες παράταση της προθεσμίας, εντός της οποίας μπορούν να υποβληθούν αντιρρήσεις. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, η οποία δεν αποκλείεται. Ζούμε στην Ελλάδα, ειπώθηκε χαρακτηριστικά χθες.

Ο κ. Διαμαντής Σταγγίδης της Διεύθυνσης Δασών είπε ότι στην υπηρεσία εμφανίστηκαν 2-3 πολίτες που ζητούν διόρθωση του χαρακτήρα των ιδιοκτησιών τους με την ειδική διαδικασία που δεν προβλέπει πληρωμή παραβόλων. Πρόκειται για διόρθωση απλών λαθών που έγιναν μάλλον από την υπηρεσία. Η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων λήγει στο τέλος του Μάρτη. «Ο χρόνος είναι πολύ μικρός» είπε η Δήμαρχος ενώ ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Δημήτρης Κυριαζίδης είπε ότι με ψήφισμα οι τοπικοί φορείς θα ζητήσουν το ίδιο πράγμα. Ζήτησε επίσης μείωση της αξίας των παραβόλων αν και αυτά μειώθηκαν ήδη.

Ο διευθυντής Δασών κ. Καπετανγιάννης περιέγραψε τους επόμενους δασικούς χάρτες που θα αναρτηθούν (η διαδικασία είπε ότι θα έχει ολοκληρωθεί το 2018): 1) Υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Καβάλας και Δήμου Παγγαίου περίπου τέλος Οκτώβρη- αρχές Νοέμβρη , 2) Υπόλοιπο Δήμου Νέστου, όλη η Θάσος τέλος Οκτώβρη- αρχές Νοέμβρη του 2018. Απέφυγε να σχολιάσει ειδικά προβλήματα που δημιουργούν οι ήδη αναρτημένοι δασικοί χάρτες σε περιοχές όπως το ύψωμα Βασιλάκη – περιοχή Όφμαν.

Διαβάστε επίσης