• 25 Απριλίου 2024,

Πάει για ρεκόρ συμμετοχών το 27ο διεθνές τουρνουά σκάκι

 Πάει για ρεκόρ συμμετοχών το 27ο διεθνές τουρνουά σκάκι

Το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε στην Πάτρα το πρωτάθλημα Α’ εθνικής στο σκάκι. Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας κέρδισε την τρίτη θέση αν και στη διάρκεια των αγώνων προηγούνταν. Μία εβδομάδα νωρίτερα, πάλι στην Πάτρα, η ομάδα του ΣΟΚ έχασε στον τελικό το κύπελλο Ελλάδος. Κοντολογίς, φέτος ο ΣΟΚ δεν εξασφάλισε κάποιο τρόπαιο αν κι επ’ αυτού δεν μπορεί να γίνει κριτική.

Ο Βασίλης Θεοδωρίδης, επικεφαλής του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας εξήγησε: «Υπάρχουν κι άλλοι σύλλογοι. Εμείς πρωταγωνιστούμε επί είκοσι χρόνια. Έχουμε επιδείξει μοναδική σταθερότητα κι έχουμε εξασφαλίσει πέντε πρωταθλήματα. Και οι αντίπαλοι του ΣΟΚ ενισχύθηκαν επενδύοντας περισσότερα χρήματα στο σκάκι».

Αφού λοιπόν πέρασε στην ιστορία το πρωτάθλημα και το κύπελλο, ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας ετοιμάζεται για το 27ο Διεθνές Τουρνουά Όπεν που φιλοξενείται στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου από τις 5 έως τις 8 Αυγούστου. Κατά τον κ. Θεοδωρίδη, φέτος προβλέπεται ότι θα σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά, ξεπερνώντας τις τριακόσιες. Αυτό φυσικά οφείλεται στην καθιέρωση του τουρνουά, καθώς και στο καλό όνομα που δημιούργησε εντός κι εκτός Ελλάδας.

Αναμένεται ότι θα λάβουν μέρος είκοσι Γκραντ Μετρ. Όπως εξομολογήθηκε ο κ. Θεοδωρίδης, δεν αποκλείεται οι συνηθισμένοι χώροι να μην επαρκέσουν λόγω αυξημένων συμμετοχών. Το πλήθος των εμπλεκομένων που σχετίζεται με το τουρνουά και φθάνει στην Καβάλα δυσκολεύεται λόγω της τουριστικής κίνησης να εξασφαλίσει κατάλυμα στα ξενοδοχεία. Ο κ. Θεοδωρίδης προβληματίζεται αναφορικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής του τουρνουά, έτσι θα εξετασθεί από κοινού με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ενδεχόμενη χρονική μετακίνηση του θεσμού ώστε να μη συν-πέφτει με την περίοδο της τουριστικής αιχμής.

Διαβάστε επίσης