Παίρνει μπρος η Ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού με έργα σε αθλητικούς χώρους

 Παίρνει μπρος η Ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού με έργα σε αθλητικούς χώρους

Με μια σειρά από έργα που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Παγγαίου ξεκινάει η προετοιμασία για το 2019 όπου  ήδη υπάρχει η ανάδειξη της Ευρωπαϊκής πόλης αθλητισμού.

Ο Δήμος Παγγαίου ήδη έχει υπογράψει τη σύμβαση με τον ανάδοχο για το ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Ελευθερούπολης όπου σε πρώτη φάση αφορά 8 διαδρόμους στην ευθεία.  Στον ίδιο χώρου του Δημοτικού Σταδίου στα σχέδια είναι η τοποθέτηση βαρών για τις ανάγκες του Ορφέα αλλά και του τμήματος στίβου του ΟΚΑΚ. Αυτό θα γίνει είτε σε αίθουσα που υπάρχει στο στάδιο,  η  σε διαφορετική περίπτωση σε  καινούρια που όμως θα πάρει χρόνο η κατασκευή της.

Οσον αφορά το κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, ψηφίστηκε σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η αλλαγή στις μπασκέτες με νέες που τηρούν τις προδιαγραφές για να γίνουν και μεγάλα παιχνίδια, επαγγελματικού επιπέδου.   Επίσης αλλάζει μορφή και το παλιό γήπεδο της Περάμου με συνθετικό χλοοτάπητα ενώ αλλάζει ο χλοοτάπητας στο γήπεδο της Νικήσιανης.

Για τις διοργανώσεις που θα γίνουν το 2019 υπάρχουν οι πρώτες σκέψεις που αφορούν, τουρνουά μπιτς βόλει στους Αμμολόφους, 3Χ3 με σπουδαίους παίκτες του μπάσκετ στην Παραλία Οφρυνίου, αγώνες ξυλορακέτας σε παραλία του Δήμου αλλά και αγώνες μπάσκετ ΑΜΕΑ σε συνεργασία με τον σύλλογο Ίρις.   Επίσης αγώνας δρόμου εκτός από τον Παπαχρηστίδειο και το Paggaio Trail Run  που θα αναδεικνύει την ομορφιά του Δήμου Παγγαίου και στόχος είναι να περάσει στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ.

Δεν αποκλείουμε και μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά σε γήπεδα του Δήμου. Ενώ θα διοργανωθούν ημερίδες η αθλιατρικό συνέδριο  στο Αμφιθέατρο της Ελευθερούπολης.   Σε όλα αυτά θα συνεχιστεί και η γιορτή αθλητισμού που έχει πραγματοποιηθεί με πολύ μεγάλη επιτυχία τα δυο προηγούμενα χρόνια σε Νέα Ηρακλείτσα και Παραλία Οφρυνίου. Ο επόμενος της σταθμός μάλλον θα είναι στην Ελευθερούπολη με υποψήφια ακόμη τη Νικήσιανη.

Είναι φανερό ότι ο Δήμος Παγγαίου θέλει να προβάλει με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο που απέκτησε από την Ευρωπαϊκή επιτροπή ως αθλητική πόλη του 2019.

Διαβάστε επίσης