Πάλι χωρίς προσωπικό η καθαριότητα του Δήμου Καβάλας

 Πάλι χωρίς προσωπικό η καθαριότητα του Δήμου Καβάλας

Για μία ακόμη φορά ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, αρμόδιος και για το κόψιμο των χόρτων, Ανέστης Τσουρουκίδης, εξέφρασε την απογοήτευσή του διότι η γραφειοκρατία εμποδίζει την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών με το απαραίτητο προσωπικό. Ο κ. Τσουρουκίδης αναγνώρισε ότι ο δήμος δεν πρόλαβε να κόψει έγκαιρα τα χόρτα παρά το ότι ετοιμάζονταν για το απαραίτητο προσωπικό από το Φεβρουάριο. Απέδωσε τις ευθύνες στην τεράστια, όπως τη χαρακτήρισε, γραφειοκρατία.

Ο κ. Τσουρουκίδης θύμισε ότι πριν από το Πάσχα επρόκειτο να προσληφθούν 112 άτομα ως μόνιμο προσωπικό. Ανταποκρίθηκαν τα 58 και ήδη 10 άτομα έχουν αποχωρήσει. Τα δίμηνα τελείωσαν και οι απασχολούμενοι δεν αντικαταστάθηκαν έτσι η υπηρεσία καθαριότητας λειτουργεί με το ελάχιστο μόνιμο προσωπικό κι ένα οκτάμηνο από το Φεβρουάριο.

Επιπλέον, καθυστερεί να υπογράψει σύμβαση με το δήμο Καβάλας ο ιδιώτης που με τα τρία συνεργεία του θα αναλάβει το έργο κοπής των χόρτων. Κατά την άποψη του κ. Τσουρουκίδη όμως τα δύσκολα πέρασαν. Εκτιμά ότι ίσως και την τρέχουσα εβδομάδα να προσληφθούν εργάτες για το δίμηνο που είναι σε εκκρεμότητα καθώς και προσωπικό είκοσι περίπου ατόμων για το πρόγραμμα πυρασφάλειας – πυροπροστασίας, που όπως φαίνεται θα απασχοληθούν επίσης στο κόψιμο των χόρτων.

Κατά τον κ. Τσουρουκίδη και ο ίδιος πολλές φορές ζητά από τους πολίτες να επιδείξουν υπομονή. Το τηλέφωνό του χτυπά συνεχώς. Μπορεί τα χόρτα να μην κόβονται ακριβώς όταν πρέπει ωστόσο ο αντιδήμαρχος δείχνει ενδιαφέρον, εξηγώντας για κάθε περίπτωση πολίτη τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί καθυστερεί η διαδικασία.

Διαβάστε επίσης