• 19 Απριλίου 2024,

Πάλι διαμαρτύρονται οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου

 Πάλι διαμαρτύρονται οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου

Νέα συνάντηση με τους αγρότες μέλη του επρόκειτο να κάνει χθες το απόγευμα ο Αγροτικός Σύλλογος του Δήμου Παγγαίου.

Η συνάντηση θα γίνονταν στην Ελευθερούπολη υπό το βάρος των νέων πληροφοριών που δεν είναι ευνοϊκές. Η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή δεν εξασφαλίζει άρση της παρακράτησης του 20% των ποσών των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για όλους τους αγρότες. Επίσης δεν υπάρχει κανένα νέο για τις επιπλέον αποζημιώσεις μέσω του προγράμματος De minimis.

Αυτά τα παράπονα περιεγράφηκαν σε κείμενο που αναρτήθηκε πριν τη χθεσινή συνέλευση, το οποίο υπογράφει ο γενικός γραμματέας του συλλόγου κ. Γιώργος Καψάλης:

«Έχουν περάσει 8 μήνες από τις 5 Ιουλίου του 2022 όπου το κλιμάκιο αυτής της κυβέρνησης παρουσία των τοπικών βουλευτών προανήγγειλε μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες παραγωγούς μας και επίσης ευρωπαϊκές ενισχύσεις που η περιοχή δεν πήρε λόγω των κακών καλλιεργητικών ετών που προηγήθηκαν.

Λόγω covid αλλά και λόγω του πολέμου! Ο Αγροτικός Σύλλογος Παγγαίου μετά από οχτώ μήνες είναι σε θέση πλέον να ενημερώσει τα μέλη του πως παρόλο τις προσπάθειες που έχουμε καταβάλει όλοι μαζί, τελικά οι κυβερνώντες μας δουλεύουν διότι δεν έχει γίνει τίποτα από ότι μας υποσχέθηκαν! ΤΙΠΟΤΑ!

Βλέπουμε όμως καθημερινά σε άλλες περιοχές να πληρώνουν συνέχεια ενισχύσεις! Επίσης ένα άλλο θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες και πρέπει να πάρουμε θέση είναι πως ο Αγροτικός Σύλλογος Παγγαίου δεν έλαβε ποτέ γνώση επί του θέματος της επιστροφής του 20% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.

Το οποίο δεν θα δοθεί σε όλους τους πληγέντες αγρότες πάρα μόνο σε αυτούς που περνούν το ανώτατο της αποζημίωσης. Την ενημέρωση που είχαμε μέχρι τελευταία στιγμή ήταν πώς η πληρωμή θα ήταν σε όλους. Αυτό είναι αποκλειστικά πολιτική ευθύνη. Ο Αγροτικός Σύλλογος θα συνεχίσει να πιέζει για τα δίκαια αιτήματα και την δίκαιη πληρωμή της παρακράτησης σε όλους».

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης