• 3 Μαΐου 2024,

Πάλι έλλειψη συνεννόησης δήμου Καβάλας και πρωτοβάθμιας

 Πάλι έλλειψη συνεννόησης δήμου Καβάλας και πρωτοβάθμιας

Νέο πρόβλημα συνεννόησης κι επικοινωνίας ανακύπτει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας και της δημοτικής αρχής. Το πρόβλημα αφορά στο τι θα συμβεί στο 12ο δημοτικό σχολείο, όπου η μεν πρωτοβάθμια προετοιμάζεται για τη λειτουργία του και την τέλεση του αγιασμού, ο δε δήμος Καβάλας ετοιμάζεται ώστε να εγκαταστήσει εργοτάξιο και να αρχίσει το δημοτικό έργο.

Ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κώστας Μπαντίκος δήλωσε για το θέμα: «Αρχίζει μια εβδομάδα εντός της οποίας θα ολοκληρώσουμε τον προγραμματισμό μας και την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών. Σκοπεύουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες μέσω συνεντεύξεως τύπου στο τέλος της εβδομάδας. Κενά έχουμε σε νηπιαγωγούς αλλά στους δασκάλους υπάρχει πλεόνασμα.

Στο σχολείο του Αγίου Λουκά άρχισαν τα έργα και οι μαθητές θα μετακινηθούν. Για το 12ο δημοτικό δεν ξέρουμε. Για την υπηρεσία μας τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει. Αύριο Τετάρτη θα υπάρξει συνάντησή μου με τους διευθυντές όλων των δημοτικών σχολείων. Για τη νέα χρονιά έχουν παραληφθεί και θα μοιραστούν κανονικά τα βιβλία».

Ο κ. Μπαντίκος σημείωσε ότι για την υπηρεσία του το 12ο δημοτικού σχολείο του Αγίου Ιωάννη θα λειτουργήσει κανονικά και φέτος. Άμεση ωστόσο ήταν η αντίδραση της αντιδημάρχου τεχνικών Ευαγγελίας Δρακονάκη, η οποία διευκρίνισε στην ΠΡΩΙΝΗ πως έχει ενημερώσει την υπηρεσία και τον κ. Μπαντίκο σχετικά με την εκτέλεση δημοτικού έργου στο 12ο. Κατά συνέπεια για τη φετινή χρονιά το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

Όπως παρατήρησε η Ευαγγελία Δρακονάκη ενημέρωσε τον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τηλεφωνικά και εγγράφως. Η κ. Δρακονάκη περιέγραψε τις επόμενες ενέργειες τονίζοντας ότι το μήνα Σεπτέμβριο θα μετατραπεί σε εργοτάξιο και το μήνα Οκτώβριο θα αρχίσουν να εκτελούνται κανονικά οι εργασίες.

 

Διαβάστε επίσης