Πάλι στη δήμαρχο οι οικοπεδούχοι του Περιγιαλίου

 Πάλι στη δήμαρχο οι οικοπεδούχοι του Περιγιαλίου

Τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα πρόκειται να επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες οι οικοπεδούχοι του Περιγιαλίου μαζί με το σύλλογο της περιοχής. Αυτό δήλωσε χθες στην ΠΡΩΙΝΗ ο δικηγόρος εκπρόσωπος του συλλόγου Παναγιώτης Μαμτσαδέλης. Ο σύλλογος εκτιμά ότι άρχισε η διαδικασία στο δήμο με επόμενο βήμα της τη βεβαίωση των χρεών στην εφορία.

Τα δεδομένα βέβαια δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά φαίνεται πως η εισφορά σε χρήμα παραμένει πρόβλημα για όσους επιθυμούν να εντάξουν τα οικόπεδά τους στο σχέδιο Περιγιαλίου ωστόσο δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης, επιβεβαιώνοντας ότι όσοι έλαβαν ειδοποίηση και πέρασε καιρός χωρίς να ανταποκριθούν για την εισφορά σε χρήμα, θα εμφανιστούν ως εκτεθειμένοι οφειλέτες των συγκεκριμένων ποσών όχι στην εφορία αλλά στο ταμείο του δήμου Καβάλας. Κάποτε θα τα βεβαιώσουμε και στην εφορία, παρατήρησε ο κ. Καλανταρίδης, που θύμισε ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις ορισμένα πράγμα εκ του νόμου είναι απαραίτητο να γίνουν.

Σύμφωνα με το δικηγόρο Παναγιώτη Μαμτσαδέλη, το Σεπτέμβριο ο σύλλογος είχε εμφανιστεί στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας να μη βεβαιωθούν οι οφειλές. Δεν μας απάντησαν, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος. Επανέλαβε ότι από τη δήμαρχο ο σύλλογος θα ζητήσει, όπου υπάρχουν οι προϋποθέσεις, να είναι εφικτό ώστε η εισφορά σε χρήμα να αντικατασταθεί με την εισφορά σε γη. Ανεξάρτητα εάν κάποιος έχασε τις σχετικές προθεσμίες, συμπλήρωσε ο κ. Μαμτσαδέλης.

Από την άλλη πλευρά, ο Ηλίας Καλανταρίδης θέτει υπόψη των κατοίκων της περιοχής τα ισχύοντα βάσει της νομοθεσίας, ξεκαθάρισε ότι δυστυχώς ο δήμος Καβάλας είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει το νόμο. Έστω κι αν διευκόλυνε ή διευκολύνει όσο και όπου μπορεί.

Διαβάστε επίσης