• 19 Μαΐου 2024,

Πάλι τα ίδια: Παράτυποι μετανάστες έβαλαν νέα φωτιά στο δάσος

 Πάλι τα ίδια: Παράτυποι μετανάστες έβαλαν νέα φωτιά στο δάσος

Στις 7:30 το πρωί του Σαββάτου (προχθές 15/10) η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας ειδοποιήθηκε για φωτιά στο περιαστικό δάσος.

Δέχθηκε ταυτόχρονα πολλά τηλεφωνήματα από ανθρώπους που έβλεπαν τον καπνό. Το σημείο ήταν δυσπρόσιτο, μέσα στο δάσος. Πίσω από το ύψωμα Βασιλάκη, μεταξύ αντιπυρικής ζώνης και του πεζόδρομου άθλησης (που ως γνωστόν ξεκινά από τον Άγιο Σίλα).

Τα οχήματα έσπευσαν και το προσωπικό έστω και δύσκολα προσέγγισε το σημείο. Σβήνοντας τη φωτιά. Όλα δείχνουν ότι ήταν μια ακόμη φωτιά που άναψαν για να ζεσταθούν ή για να μαγειρέψουν παράνομοι μετανάστες. Έφυγαν βιαστικά και δεν την έσβησαν. Η φωτιά ευτυχώς δεν εξαπλώθηκε και επειδή το προηγούμενο βράδυ είχε βρέξει και είχε βρέξει αρκετά.

Είναι ένα ακόμη περιστατικό που έχει τα γνωστά και επικίνδυνα χαρακτηριστικά. Σε ένα άλλο σημείο διέλευσης παράτυπων μεταναστών, στην δυτική πλευρά του περιαστικού δάσους. Όπως όλα δείχνουν και παρά την κινητοποίηση των αρχών, οι παράτυποι μετανάστες συνεχίζουν να περνούν από τα μέρη μας. Με ότι αυτό συνεπάγεται.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης