Παλιά ρούχα, σκουπίδια και ταξιδιωτικός εξοπλισμός πεταμένα στο περιαστικό δάσος

 Παλιά ρούχα, σκουπίδια και ταξιδιωτικός εξοπλισμός πεταμένα στο περιαστικό δάσος

Μέσω πολλών φωτογραφιών που έστειλε στην Πρωινή συμπολίτης (τον οποίο και ευχαριστούμε) αναδεικνύεται μία ακόμη φορά το γνωστό πρόβλημα στο περιαστικό δάσος.

Ειδικά στην δασική περιοχή άνωθεν της συνοικίας της Χωράφας. Πλέον δεν είναι μόνο η διέλευση των παράνομων- παράτυπων μεταναστών. Η οποία συνεχίζεται απτόητη και τον Χειμώνα. Είναι η ρύπανση του δάσους. Οι άνθρωποι αυτοί που απλά περνάνε από την Καβάλα ταξιδεύοντας προς την Ευρώπη, αφήνουν πίσω τους τα πάντα. Ταξιδιωτικό εξοπλισμό, ρούχα που πλέον δεν τους είναι απαραίτητα και φυσικά διάφορα σκουπίδια.

Συσκευασίες τροφίμων, ειδών ατομικής υγιεινής κτλ.  Έτσι μια περιοχή 100 -200 μέτρων μέσα στο δάσος (ουσιαστικά ένα μονοπάτι) είναι γεμάτη από όλα αυτά.

Βρώμικη αν και δασική. Χθες που επικοινωνήσαμε με τον κ. Σταυρίδη δήλωσε ότι ο Δήμος Καβάλας μία ακόμη φορά θα ανέβει στο δάσος για να καθαρίσει. Αλλά αυτό πόσο μπορεί να συνεχιστεί; Δυστυχώς πρέπει να συνεχιστεί και να γίνεται ανά 10-15 μέρες περίπου. Συνεργείο πολλών ατόμων- δημοτικών υπαλλήλων, για ευνόητους λόγους πολλοί εργαζόμενοι, θα κινηθεί στο δάσος και θα συγκεντρώσει όλα τα σκουπίδια. Η περιοχή θα καθαρίσει αλλά για λίγο. Εφόσον η διέλευση θα συνεχίζεται, θα επανέλθουν αυτές οι άσχημες εικόνες.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη ο Δήμος Καβάλας απέστειλε έγγραφα και στο Δασαρχείο και στην Αστυνομία. Το Δασαρχείο που κακά τα ψέματα έχει την αρμοδιότητα και του καθαρισμού δασικών περιοχών, δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό. Κι έτσι κι αυτή η δουλειά μεταφέρεται για να γίνει από το Δήμο. Δουλειά που φυσικά δεν είναι εύκολη και γίνεται εις βάρος άλλων υποχρεώσεων που ίσως είναι σημαντικότερες.

Όμως το πιο εκνευριστικό απ΄όλα είναι ότι η καθαριότητα που θα γίνει δεν θα είναι οριστική. Σύντομα θα βρεθούμε πάλι μπροστά στα ίδια. Κι όσο τελειώνει ο Χειμώνας, οι διελεύσεις θα αυξάνονται και τα σκουπίδια των μεταναστών επίσης.

 

Διαβάστε επίσης