• 25 Απριλίου 2024,

Παναγιώτης Αρσονιάδης: Καταβολή αποζημιώσεων πριν τις γιορτές

 Παναγιώτης Αρσονιάδης: Καταβολή αποζημιώσεων πριν τις γιορτές

Την καταβολή της πρώτης δόσης των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες 20-21-22 Νοέμβρη στο Νομό Καβάλας ζητά ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης. Ο κ. Αρσονιάδης υποστηρίζει φυσικά τις προτάσεις φορέων και τοπικών παραγόντων για φορολογικές και άλλες ελαφρύνσεις των ίδιων επιχειρήσεων. Ζητά γρήγορες διαδικασίες, εμπλοκή της αυτοδιοίκησης αλλά και αναζήτηση δικαιολογητικών όχι από τους επιχειρηματίες αλλά από τις υπηρεσίες. Κάποια δικαιολογητικά μπορούν να τα βρουν μόνες τους, σημειώνει. Εννοεί μια διαδικασία εσωτερική κάθε υπηρεσίας ώστε ο επαγγελματίας ή ο επιχειρηματίας να μην τρέχει να συγκεντρώσει έγγραφα.

Ο Παναγιώτης Αρσονιάδης για την απαραίτητη ανακούφιση όσων έπαθαν ζημιά από τις δυνατές βροχές της προηγούμενης εβδομάδας δήλωσε: « Η Κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα στα δίκαια αιτήματα των επιχειρηματικών και επαγγελματιών της Θάσου και των άλλων περιοχών του Νομού Καβάλας. Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών έδρασε πρώτη. Απευθύνθηκε στο σωματείο της Θάσου, πήρε στοιχεία. Τα οποία προωθήσαμε στη ΓΣΕΒΕΕ. Η ανακοίνωση της ήταν όντως η πρώτη χρονικά. Επακολούθησαν ίδια αιτήματα των τοπικών φορέων. Αν χρειάζονται δικαιολογητικά, μπορούν οι υπηρεσίες να τα αναζητήσουν αυτεπάγγελτα. Ας μη ξεχνάμε ότι σε πολλές περιπτώσεις η Πυροσβεστική υπηρεσία έκανε και καταγραφή ζημιών. Αν χρειαστεί να βοηθήσει και η τοπική αυτοδιοίκηση. Πιστεύουμε ότι η καταβολή της πρώτης δόσης των αποζημιώσεων πρέπει να γίνει πριν την περίοδο των εορτών».

Έως χθες ωστόσο η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα αυτής δεν είχε ξεκαθαρίσει. Υπάρχει μια κινητικότητα τοπικά αλλά πολλές αποφάσεις και πράξεις θα εξαρτηθούν από την ανταπόκριση της Αθήνας. Εκεί πρέπει να αναλάβουν δραστηριότητα οι βουλευτές (ειδικά οι κυβερνητικοί). Αποζημιώσεις και άλλα μέτρα στήριξης των πληγέντων θα έχουν ουσία αν υλοποιηθούν στην ώρα τους και όχι πολλούς μήνες μετά το αρχικό γεγονός.

Διαβάστε επίσης