• 18 Μαΐου 2024,

Παναγιώτης Αρσονιάδης στους 93,7: « Το Ενωσιακό μεταμορφώθηκε σ` ένα από τα καλύτερα γήπεδα του νομού μας»

 Παναγιώτης Αρσονιάδης στους 93,7: « Το Ενωσιακό μεταμορφώθηκε σ` ένα από τα καλύτερα γήπεδα του νομού μας»

Για τις πολλές και καλές παρεμβάσεις που έγιναν το τελευταίο χρονικό στο Ενωσιακό γήπεδο μίλησε στους 93,7 ο πρόεδρος των Ελπίδων Παναγιώτης Αρσονιάδης.

Σημειώνουμε ότι μετά από 8 χρόνια έγινε ποδοσφαιρικός αγώνας στο Ενωσιακό γήπεδο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Ηταν ο αγώνας Κυπέλλου των Ελπίδων με τη Δόξα Αμυγδαλεώνα.  Ο Παναγιώτης Αρσονιάδης τόνισε επίσης ότι το Ενωσιακό γήπεδο θα μπορούν το χρησιμοποιούν όλες οι ομάδες του νομού Καβάλας.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Τι έχει αλλάξει στο Ενωσιακό γήπεδο και αποφασίσατε οι Ελπίδες να το χρησιμοποιήσουν σαν έδρα; Τι αλλαγές έχουν γίνει στον τάπητα αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο;

Απάντηση: Ηταν ένα γήπεδο σε άθλια κατάσταση. Το φωτογραφικό υλικό που υπάρχει μαρτυρά το πόσο άσχημη ήταν η κατάσταση. Μετά από 8 χρόνια έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη μεγάλη βελτίωση του τάπητα αλλά και έχουν γίνει πολλές αλλαγές στα αποδυτήρια. Εχει διαμορφωθεί ένας χώρος με υδρομασάζ, ένας άλλος χώρος με σάουνα αλλά και ένας ακόμη χώρος με επαγγελματικά όργανα εκγύμνασης. Το Ενωσιακό δεν είναι γήπεδο των Ελπίδων. Εμείς όπως και η Καβάλα 86 το χρησιμοποιούμε σαν έδρα.  Το γήπεδο αυτό είναι στη διάθεση οποιασδήποτε ομάδας θέλει να το χρησιμοποιήσει, αναλαμβάνοντας βέβαια το ανάλογο κόστος από τις δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα.

Διαμορφώνεται επίσης ακόμη ένα γήπεδο , κανονικών διαστάσεων με φυσικό χλοοτάπητα. Θα διαμορφωθούν επιπλέον κερκίδες, επίσης θα γίνει ένας πολύ ωραίος χώρος, ένα αναψυκτήριο  που θα έχει λειτουργίες για απασχόληση μικρότερων παιδιών.  Τέλος θα δημιουργηθεί και μια αίθουσα σεμιναρίου, χρήσιμη και για τις ομάδες, που θα μπορούν να την νοικιάσουν για να προβάλουν τα εκθέματα τους.

Ερώτηση: Βασικά τι έγινε με τον τάπητα; Στον προηγούμενο τάπητα δε μπορούσες να παίξεις ποδόσφαιρο.

Απάντηση: Ασταμάτητα δουλεύουμε εδώ και ένα μήνα. Πήραμε μια βενζινοκίνητη βούρτσα, έχουμε και με το χέρι βγάλουμε όλο το καμένο καουτσούκ. Πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν πάρα πολύ. Το 2010 χοροπηδούσε η μπάλα και μαζί του το καουτσούκ.  Ηταν σε άθλια κατάσταση. Ηταν πέτρα, το έχουμε βγάλει και το έχουμε πετάξει.

Στη συνέχεια ανασηκώσαμε το πλαστικό γκαζόν, βγάλαμε το φυλλαράκι.  Φαίνεται ότι σαν είναι πλέον κανονικός φυσικός χλοοτάπητας. Στο τέλος έχουμε αγοράσει καινούριο  καουτσούκ σε πολύ μικρότερη ποσότητα.

Ρίξαμε εμείς 6 τόνους καουτσούκ που είναι φρέσκο, καινούριο.  Αυτό το κάναμε σταδιακά. Μάλιστα με τις προπονήσεις των Ελπίδων βλέπαμε την ελαστικότητα. Πιστεύω ότι τώρα είναι ένα από τα καλύτερα γήπεδα που υπάρχουν στο νομό μας.

Είναι μια προσπάθεια που θέλουμε να έρθει ο κόσμος να τη δει. Θα παίξουμε εκεί με τον ΑΟΚ για το Κύπελλο .  Είναι ένα γήπεδο που μπορούν να το χρησιμοποιούν οι πάντες όχι μόνο οι Ελπίδες.  Μπορεί μια ομάδα να διοργανώσει τουρνουά, κάποια εκδήλωση η οτιδήποτε άλλο θέλει. Είναι ένας πολυχώρος που θα συνδυάσει την άθληση, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση αλλά και τη χαλάρωση.

Διαβάστε επίσης