• 15 Μαΐου 2024,

Πανέτοιμοι για την δεύτερη επέλαση του χιονιά

 Πανέτοιμοι για την δεύτερη επέλαση του χιονιά

Καλημέρα και καλή χρονιά.

Έχουμε αφήσει πίσω μας και την πρωτοχρονιά και είμαστε έτοιμοι για την τελική ευθεία της εορταστικής περιόδου με τον αγιασμό των υδάτων την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου που θα είναι και η τελευταία αργία των Χριστουγέννων.

΄Οσοι πιστεύεται οτι αντέχετε φορέστε το speedo σας βάλτε το σκουφάκι σας και ορμήξετε να πιάσετε τον σταυρό.

Δεν έχει σημασία ποιός θα τον πιάσει αλλά ποιός θα τολμήσει και θα πηδήξει.

Τα φετεινά Χριστούγεννα που σύμφωνα με τα νούμερα ήταν τα πιο φτωχά της μνημονιακής περιόδου για τους έλληνες ήταν και τα Χριστούγεννα εδώ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη  που μετά απο αρκετά χρόνια χιόνισε μέσα στις γιορτές και οχι λίγο πριν ή λίγο μετά που γίνεται συνήθως αν και μέσα στην Καβάλα την τελευταία φορά που έπεσε χιόνι και το έστρωσε θα πρέπει να ήταν το χειμώνα του 2011.

Το χιόνι όποτε και αν πέφτει είναι καλό και πέρα απο την αισθητική του παρέμβαση στο περιβάλλον είναι ευεργετικό γιατί σκοτώνει και τα μικρόβια που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιόδου αυτής.

Ξέρετε αυτό το τριήμερο πόσα μικρόβια που είχανε σαν στόχο να πολιορκήσουν και τελικά να κυριεύσουν τον ανθρώπινο οργανισμό είχανε ένα άδοξο τέλος λόγω του χιονιά ;

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός θα συνεχίσει να είναι δύσκολος και ζόρικος και δεν αποκλείεται να έχουμε νέα επέλαση του χιονιά απο την Τετάρτη και μετά με την Πέμπτη και την Παρασκευή να είναι οι πιο ύποπτες ημέρες για νέα χιονόπτωση.

Σίγουρα ο χειμώνας συνεχίζεται και σίγουρα οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να είναι χαμηλές και τις πρώτες ημέρες του Γενάρη.

Τουλάχιστον μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα θα είμαστε σε επιφυλακή.

Τον έφαγε τον Έλληνα  πρέσβη της Βραζιλίας η βραζιλιάνα σύζυγος του που σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν δεί το φως της δημοσιότητας ήταν η ηθικός αυτουργός της δολοφονίας που διέπραξε ο άντρας ασφαλείας του πρέσβη ο οποίος όπως αποδυκνείεται είχε αναλάβει εκτός απο την ασφάλεια του πρέσβη και την σεξουαλική διασκέδαση της συζύγου του με αποτελέσμα να φτάσουμε σε αυτό το φρικτό έγκλημα πάθους όπως έχει χαρακτηρσιτεί απο τα μέσα της Βραζιλίας αλλα και της Ελλάδας.

Πάντως εκτός απο το πάθος πίσω απο την δολοφονία θα πρέπει να υπάρχει και το κίνητρο του χρήματος αφού οι αρχές της Βραζιλίας ερευνούν και τα ασφαλιστικά συμβόλαια του πρέσβη.

Το Reina είναι ένα απο τα δημοφιλέστερα club της πόλης όπου συχνάζουν κυρίως vip και μου κάνει η εντύπωση πόσο χαλαρά ήταν τα μέτρα ασφαλείας σε μια βραδιά που αναμένονταν αρκετοί επώνυμοι.

Ο μακελιάρης με ένα πυροβολισμό στην ουσία μπόρεσε και μπούκαρε μέσα στο club και άρχισε να γαζώνει τους ανυποψίαστους πελάτες του.

Είναι κάτι παραπάνω απο βέβαια οτι μετά την Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες της τρομοκρατίας που απειλούν ήδη να αφανίσουν τον τουρισμό και να προκαλέσουν οικονομική αστάθεια με απρόβλεπτες συνέπειες για όλη την Τουρκία.

Ο Ερντογάν που έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα να αντιμετωπίσει πρέπει να βρεί τον τρόπο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και το μέτωπο της τρομοκρατίας που απειλεί να βυθίσει στο σκοτάδι την χώρα του που προ τρομοκρατικών επιθέσεων η οικονομία έτρεχε με ρυθμούς ανάπτυξης ακόμα και πάνω απο 7%.

Η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης  θυμίζει λίγο την Ελλάδα του Κώστα Σημίτη όταν η χώρα είχε μπεί στην ζώνη του ευρώ.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε πάντα το νού σας.

Σίγουρα έχουμε πολλές ελπίδες για το 2017 που ευελπιστούμε να είναι πολύ καλύτερο απο αυτό που έφυγε.

Τα λέμε και πάλι αύριο πρώτα ο θεός.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης