Πανήγυρις Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος Νικητών Νέστου

 Πανήγυρις Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος Νικητών Νέστου

Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος Χριστού  –  Εορτάζει στις 6 Αυγούστου.

Το Σάββατο στις 6 Αυγούστου εορτάζει η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νικητών Νέστου, στον ορεινό τόπο του Μακρυχωρίου. Είναι γνωστό ότι στο Μοναστήρι μας βρίσκεται η θαυματουργή Εικόνα της Μεταμορφώσεως, ” η Αγιά Σωτήρα” όπως την έλεγαν οι πρόσφυγες που την έφεραν από το Άνω Νεοχώρι της χερσονήσου Κυζίκου τον Αύγουστο του 1922.

Οι άνθρωποι εκείνοι άφησαν πίσω τους μεγάλες περιουσίες, αλλά το Εικόνισμα αυτό δεν το άφησαν, το πήραν στην αγκαλιά τους και το έφεραν στον τόπο αυτό, γιατί ήταν στην καρδιά τους ριζωμένη η αγάπη στον Μεταμορφωθέντα Κύριο και πολλά τα θαύματα του Κυρίου με το Εικόνισμα αυτό που στάθηκε ο προστάτης τους, ο φύλακας και η παρηγοριά τους στα χρόνια του ξεριζωμού από τις αλησμόνητες πατριδες μας.

Το πρόγραμμα της εορτής

1) Ο Εσπερινός της εορτής, την Παρασκευή το απόγευμα  5 Αυγούστου, αρχίζει στις 19:00 και μετά το πέρας αυτού ακολουθεί ο Αγιασμός στη Φυάλη της Ιεράς Μονής.

Η Θαυματουργή Εικόνα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος κατόπιν θα παραμείνει εκτός Ναού προς Αγιασμό και ευλογία των πιστών και των αρρώστων.

2) Το Σάββατο το πρωΐ της εορτασίμου ημέρας 6ης Αυγούστου, η Θεία Λειτουργία αρχίζει στις 07:00 πρωϊνή και ακολουθεί Αγιασμός, ενώ στη συνέχεια η θαυματουργή Εικόνα θα παραμείνει εκτός Ναού,  όπως και την παραμονή.

3) Παρακαλούμε να προσέλθετε με πίστη και να προσευχηθούμε όλοι στον Μεταμορφωθέντα Κύριο, μέσω της θαυματουργής εικόνας Του να γίνουν πάλι τα θαύματά Του στους αρρώστους και πονεμένους αδελφούς μας, όπως κάθε χρόνο.

ΤΟ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟΝ ΤΗΣ ΙΕΡΆΣ ΜΟΝΉΣ ΝΙΚΗΤΏΝ

Τα εγκαίνια της Ιεράς Μονής Μεταμόρφωσεως Σωτήρος Νικητών

Προ τεσσάρων ετών (Κυριακή 3 Ιουνίου 2018) πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Καθολικού και του Παρεκκλησίου του Αγίου Νεκταρίου παρουσία των Μητροπολιτών  Φ.Ν.& Θάσου κ.κ.Στεφάνου –  Ελεθερουπόλεως κ.κ. Χρυσοστόμου  – Τρικάλων κ.κ. Χρυσοστόμου πλήθους κληρικών καθώς επίσης και του Μακαριστού Δικαίου της Ιεράς Κοινοβιακής Παντοκρατορινής Σκήτης Προφήτου Ηλιού  –   Αγίου Όρους, Γέροντος Ιωακείμ Καραχρήστου που ήταν ο βασικός Κτήτωρ της Μονής.

Καλή πανήγυρη να έχουμε, η Θεόσεπτη και θαυματουργή εικόνα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος να μας προστατεύει.

 

Την Κυριακή το Κτητορικό Μνημόσυνο Μακαριστού Γέροντος Ιωακείμ Καραχρήστου

Την Κυριακή 7 Αυγούστου κατά την Θεία Λειτουργία θα τελεστεί το Κτητορικό Μνημόσυνο για την επέτειο μνήμης ενός έτους από  την προς Κύριον εκδημεία του Μακαριστού Γέροντος μας Ιωακείμ Καραχρήστου.

Μπάμπης Παναγιωτίδης 

Διαβάστε επίσης