Πάντα υπάρχει θέμα με τη λειτουργία της Ουρολογικής κλινικής

 Πάντα υπάρχει θέμα με τη λειτουργία της Ουρολογικής κλινικής

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης.

Πέραν όλων των άλλων θεμάτων, που έχουν σχέση με τον κορωνοϊό, αναφέρθηκε στο γνωστό πρόβλημα υπολειτουργίας της Ουρολογικής κλινικής.

Η συνέντευξη

Ερ: Πως είναι οι κλινικές, οι ασθενείς; Μάθαμε ότι δεν ήταν καλά τα πράγματα το πρωί της Κυριακής.

Απ: Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες έχουμε μια έξαρση. Νοσηλεύουμε 40 ασθενείς στην κλινική. Ο επόμενος αν έρθει και θα χρειαστεί νοσηλεία, θα πάει στην κλινική του 3ου ορόφου που εδώ και μια εβδομάδα έχουμε ανοίξει και δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καλά. Στην ΜΕΘ  είναι τέσσερις. Ελπίζουμε ότι ο κόσμος που έχει γυρίσει από τις διακοπές, ο κόσμος έχει μπει πλέον στη καθημερινότητα του, να αυξηθεί το νούμερο αυτών  των οποίων εμβολιάζονται και έτσι σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Το έχουνε πει όλοι οι ειδικοί, οι λοιμωξιολόγοι, οι πνευμονολόγοι οι οποίοι πραγματικά στα ΜΜΕ ενημερώνουν τον κόσμο ότι το εμβόλιο και μόνο θα μας βγάλει από τη μεγάλη υγειονομική κρίση που περνάμε εδώ και 18 μήνες. Ας ελπίσουμε ο κόσμος να το συνειδητοποιήσει αυτό, ο κόσμος να το καταλάβει καλά ότι το εμβόλιο και μόνο, είναι αυτό που θα μας βγάλει από τη μεγάλη κρίση. Το έχουμε πει πολλές φορές και εγώ και ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας μας ότι αυτό το κύμα είναι το κύμα των ανεμβολίαστων. Δυστυχώς κάποιοι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να μην ενημερώνονται. Δεν πιστεύω αυτό το ποσοστό των 30-35% που μέχρι στιγμής είναι ανεμβολίαστοι, είναι αρνητές. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν ενημερωθεί σωστά. Ας ρωτήσουν επομένως τον γιατρό τους. Ας ενημερωθούν σωστότερα. Είμαι βέβαιος ότι ο γιατρός τους θα τους προτείνει να κάνουν το εμβόλιο. Αυτό που έχω να πω είναι ότι από σήμερα (χθες),  είμαστε και εμείς σε εγρήγορση. Περιμένουμε το πόσοι από τους εργαζόμενους μας τελικά θα εμβολιαστούν και πόσοι θα μείνουν ανεμβολίαστοι. Έχουμε πάρει και εμείς και κάποιες αποφάσεις το πώς θα αντικαταστήσουμε όλο αυτό το προσωπικό το οποίο θα λείψει.

Ερ: Πείτε μας κάποια γενικά χαρακτηριστικά για αυτούς τους  ανθρώπους που νοσηλεύονται. Είναι από την Καβάλα, είναι από τη Δράμα;

Απ: Από το Νομό Δράμας είναι 5 από τους 40. Το καλό είναι ότι η Δράμα δεν μας στέλνει ιδιαίτερα μεγάλα νούμερα. Φανταστείτε το κύμα το οποίο περνάμε σήμερα, να είχαμε αντίστοιχα και άτομα να νοσηλεύονται από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Θα είχαμε πραγματικά φτάσει σε νούμερα πολύ υψηλά. Ίσως να επηρέασε το γεγονός ότι στο 3ο κύμα στην ΠΕ Δράμας είχαν πολύ μεγάλη έξαρση και είχαν νοσήσει πολλοί περισσότεροι. Μιλάμε για το προηγούμενο κύμα. Δε ξέρω αν το ποσοστό εμβολιασμένων στο νομό Δράμας είναι μεγαλύτερο απ` ότι εδώ στην Καβάλα. Γεγονός ότι η ΠΕ Δράμας δεν μας στέλνει μεγάλα νούμερα.

Ερ: Όπως είδαμε τα εμβόλια την προηγούμενη εβδομάδα, έγιναν 2500 εμβόλια στο νομό Καβάλας. Το 68% είναι πρώτη δόση.

Απ: Κάποιοι μετά τις διακοπές του μπαίνοντας στην κανονικότητα , σκέφτονται και έρχονται και εμβολιάζονται. Είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα. Σε λίγο που θα έχουμε τα νούμερα από την πλατφόρμα του Υπουργείου θα δούμε το πόσοι έχουν κλείσει ραντεβού αυτή την εβδομάδα. Εμείς όπως γνωρίζετε κάθε εβδομάδα ξέρουμε πόσοι εμβολιάζονται.

Παραγγέλνουμε αντίστοιχα τα εμβόλια. Ας ελπίσουμε τα νούμερα αυτά να είναι μεγάλα. Ας ελπίσουμε τα νούμερα να είναι τέτοια ούτως ώστε σιγά-σιγά να στηθεί το τοίχος προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Ερ: Αυτοί οι υγειονομικοί που δεν εμβολιαζόταν τόσο καιρό, υπό την πίεση των κυβερνητικών μέτρων εμβολιάστηκαν τώρα; Θα εμβολιαστούν κάποιοι σήμερα (χθες) ή αύριο (σήμερα);

Απ: Βεβαίως. Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι σήμερα και αύριο θα έχουμε αρκετά υψηλό νούμερο. Αυτοί οι οποίοι μέχρι σήμερα είχαν τις επιφυλάξεις τους, τις φοβίες τους, σήμερα (χθες) και αύριο (σήμερα), πιστεύω ότι είναι δυο μέρες όπου το νούμερο των ανεμβολίαστων, θα πέσει αρκετά.

Ερ: Μεταδόθηκε και από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ, ότι είναι ένας ανεμβολίαστος γιατρός, δεν έκανε επεμβάσεις. Τι θέμα είναι αυτό;

Απ: Κάποιος γιατρός μας, οφθαλμίατρος, ο οποίος είναι ανεμβολίαστος, μπαίνοντας στο χειρουργείο ακολουθώντας όλα τα μέσα ατομικής προστασίας, είπε στον ασθενή του ότι είναι ανεμβολίαστος και αν θέλει να συνεχίσει την επέμβαση ή όχι. Ο ασθενής αρνήθηκε και δεν έγινε το χειρουργείο. Σήμερα (χθες) θα καλέσω τον συγκεκριμένο γιατρό να μου πει τις απόψεις του και θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ότι ορίζει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις. Να είστε βέβαιοι ότι όποιοι αρνήθηκαν τα χειρουργεία για αυτό το λόγο, θα τους καλέσουμε σήμερα(χθες) και θα γίνουν τα χειρουργεία τους από τους άλλους γιατρούς μας.

Ερ: Υπάρχει θέμα με την Ουρολογική Κλινική στις Σέρρες αλλά ξέρουμε ότι έχει θέμα και η Ουρολογική Καβάλας. Τι γίνεται με αυτό;

Απ: Αυτό το έχουμε ξαναπεί ότι η Ουρολογική Κλινική όχι μόνο του Νοσοκομείου Καβάλας αλλά και στα όμορα Νοσοκομεία έχουνε πρόβλημα. Δεν υπάρχουν ουρολόγοι. Είναι ελάχιστοι οι ουρολόγοι που αυτή τη στιγμή είναι στα νοσοκομεία μας. Δεν υπάρχουν έξω για να κάνουμε προσλήψεις. Επομένως υπολειτουργεί και η δική μας κλινική. Για 10 ημέρες το μήνα αν χρειαστεί ανάγκη να νοσηλευτούνε φεύγουνε στα γειτονικά νοσοκομεία. Έχουμε συνεννοηθεί και η Δράμα και η Ξάνθη, πάντα στα γειτονικά νοσοκομεία κάποια κλινική να εφημερεύει. Αυτό το δεκαήμερο δεν εφημερεύουμε εμείς, εφημερεύει η Δράμα. Το άλλο δεκαήμερο εφημερεύουμε εμείς, δεν εφημερεύει η Ξάνθη, η Σέρρες αντίστοιχα. Είναι γεγονός ότι ταλαιπωρείται ο κόσμος. Θέλω να ζητήσω συγνώμη πραγματικά για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί ή θα  υποστούν. Δυστυχώς οι Ουρολόγοι είναι ελάχιστοι, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Δεν υπάρχει προθυμία να έρθουνε να προσλάβουμε, γιατρούς Ουρολόγους.

Διαβάστε επίσης