• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Πανθασιακός σύλλογος επαγγελματιών για να λύσει τα κοινά προβλήματα

 Πανθασιακός σύλλογος επαγγελματιών για να λύσει τα κοινά προβλήματα

Φωτογραφία από τη συνάντηση της διοίκησης του συλλόγου με το Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Θάσου. Η συνάντηση έγινε στις 10 Απριλίου.

Τους τελευταίους μήνες δημιουργήθηκε στη Θάσο ο Πανθασιακός σύλλογος επαγγελματιών.

Μια καινούργια, μια σύγχρονη προσπάθεια οργάνωσης των επαγγελματιών. Όλων των επαγγελματιών του νησιού. Για δύο λόγους. Για να λύνει ευκολότερα τα προβλήματα που συχνά είναι ίδια, να συμβάλει και ο σύλλογος στην προβολή του νησιού. Σήμερα υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση των μελών του συλλόγου. Μιλήσαμε με την πρόεδρο του κ. Θώμη Λουλούδη.

Η συνέντευξη

Ερ: Εξηγήστε μας πως ακριβώς δημιουργήθηκε ο καινούργιος σύλλογος επαγγελματιών στη Θάσο, με την ονομασία Πανθασιακός Σύλλογος Επαγγελματιών.

Απ: Ο σύλλογος ξεκίνησε από την ανάγκη των επαγγελματιών της Θάσου για προβολή και προώθηση όλων των ομορφιών της Θάσου. Επίσης, για την ενημέρωση και επιμόρφωση των επαγγελματιών του νησιού. Θέλαμε και θέλουμε να δημιουργηθεί ένα δραστήριο όργανο και να ενημερωνόμαστε όλοι και να μπορούμε να επιλύνουμε πιο εύκολα τα τυχόν προβλήματα που προκύπτουν. Ο σύλλογος ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο φέτος και αυτή τη στιγμή έχουμε 300 μέλη. Είναι Πανθασιακός σύλλογος και όλων των επαγγελμάτων.

Ερ: Σήμερα Τετάρτη 22 του μηνός έχετε μια συνάντηση. Τι θα γίνει εκεί; Τι θα συζητήσετε;

Απ: Είναι η συνάντηση που θέλουμε να κάνουμε με τα μέλη μας λίγο πριν αρχίσει η σεζόν. Θα μιλήσουμε για κάποια καινούργια φορολογικά δεδομένα γιατί οι εξελίξεις είναι συνεχόμενες στον τομέα αυτό τον τελευταίο καιρό. Θα ενημερώσουμε για κάποιες κινήσεις που έχουμε κάνει ήδη για το μάρκετινγκ. Η Θάσος έχει βγει 20η στην Ευρώπη από πλευράς επισκεψιμότητας. Από συγκεκριμένο επίσημο οργανισμό του τουρισμού. Αυτό θέλουμε να το προωθήσουμε όλοι για να βοηθήσουμε περισσότερο το νησί μας. Επίσης και για κάποιες άλλες κινήσεις που έχει κάνει ο σύλλογος μας όπως για Γαλάζιες Σημαίες και κάποιες άλλες σημαίες που έχουν τοποθετηθεί στο νησί μας.

Ερ: Έχει αρχίσει η τουριστική κίνηση; Τι έγινε μετά τη Μ. Εβδομάδα, μετά το Πάσχα;

Απ: Υπάρχει τώρα ένα κενό, εκτιμούμε ότι θα συνεχιστεί περίπου μέχρι τα μέσα του Ιουνίου. Είναι πολύ μεγάλο το κενό. Υπάρχουν οι πτήσεις τσάρτερ αλλά αυτή τη στιγμή είναι μειωμένες.  Δεν υπάρχει κόσμος στις πτήσεις, είναι ελάχιστοι οι τουρίστες που έρχονται αυτό τον καιρό ενώ δε βοηθάει και ο καιρός.

Ερ: Πολλές φορές ακούμε τους επαγγελματίες τουριστικών προορισμών όπως η Θάσος, να λένε ότι δεν έχουνε προσωπικό. Λύθηκε αυτό το θέμα;

Απ: Όχι, δε λύθηκε. Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε. Προσπαθήσαμε λίγο από τη Δομή φιλοξενίας προσφύγων- μεταναστών αλλά και από εταιρείες που κάνουν αυτή την δουλειά. Δεν υπάρχουν ούτε έμπειροι, ούτε καινούργιοι ανειδίκευτοι στα επαγγέλματα τα τουριστικά.

Ερ: Βλέπουμε πάντως στις αγγελίες ότι προσφέρονται υψηλοί μισθοί πάνω και από 1.000 ευρώ, στους τουριστικούς προορισμούς όπως η Θάσος, η Ν. Πέραμος κλπ.

Απ: Τα 1.200 ευρώ είναι ο κατώτερος προσφερόμενος μισθός! Δεν μπορούν να βρουν προσωπικό οι συνάδελφοι μας γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση και μικρή προσφορά. Ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν με τέτοιους μισθούς. Μπορεί ένας μισθός ενός μάγειρα να πάει και 4 και 5 χιλιάρικα το μήνα. Είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος υπάλληλος αυτή τη στιγμή, ο μάγειρας. Μια μικρή επιχείρηση δεν μπορεί να δώσει τέτοιους μισθούς. Δεν είναι εύκολο. Υπάρχει ο ανταγωνισμός με τα νησιά της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας που η σεζόν είναι μεγαλύτερη. Παρόλο που δίνουνε μικρότερους μισθούς από εμάς, τα προτιμούν. Απλά δεν κάθονται να μπουν στη διαδικασία να συγκρίνουν το πόσα λεφτά βγάζουν στο τέλος.

Ερ: Έχει αρχίσει η σεζόν, έχουν γίνει οι συμφωνίες.

Απ: Ακόμη κι αυτός που κάνει συμφωνία με προσωπικό, δεν κοιμάται ήσυχος. Μπορεί να κάνει συμφωνία αλλά οι εργαζόμενοι με τους οποίους συμφώνησε να μην έρθουν ποτέ ή να έρθουν και ξαφνικά σηκωθούν να φύγουν. Εγώ έκανα συμφωνία πέρσι το Νοέμβριο και μάλιστα έστειλα τα χαρτιά για να γίνουν προσλήψεις όμως αυτές δεν έγιναν ποτέ. Οπότε η συμφωνία είναι λίγο ουτοπική ελπίδα.

Διαβάστε επίσης