• 15 Μαΐου 2024,

Πάντως το δικό μας μυαλό είναι αλλού ….

 Πάντως το δικό μας μυαλό είναι αλλού ….

Έχω την εντύπωση οτι τον πιο σωστή κουβέντα των τελευταίων ημερών όσο αφορά το μέτωπο των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο και της δεύτερης αξιολόγησης έκανε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μοσκοβισί που είπε :

“Οπου υπάρχει θέληση , υπάρχει και ο τρόπος” αφήνοντας να εννοηθεί οτι αν οι δανειστές έχουν την διάθεση να κλείσουν την δεύτερη αξιολόγηση θα βρούνε και τον τρόπο να το πράξουν.

Σε όλα τα πράγματα απαραίτητη προυπόθεση είναι η θέληση.

Οταν έχεις θέλησει δύσκολα μένεις μακριά απο τον στόχο που έχεις βάλει.

Με αυτή την σκέψη κατεβαίνει στο Eurogroup της σημερινής Δευτέρας 20 του μήνα η ελληνική κυβέρνηση ποντάροντα στην διάθεση των δανειστών να κλείσει και η δεύτερη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα επιδιωθχεί στο σημερινό Eurogroup μια πολιτική συμφωνία για μεταρρυθμίσεις , πρωτογενή πλεονάσματα  και μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Αν γίνει αυτό την επομένη έρχονται οι εκπρόσωποι των θεσμώνσ στην Αθήνα για να πέσουν οι τελικές υπογραφές και να πάμε παρακάτω.

Αυτό είναι το καλό σενάριο γιατί υπάρχει και το άσχημο σύμφωνα με το οποίο δεν θα υπάρξει η πολιτική συμφωνία στην οποία ποντάρει η ελληνική πλευρά και απλά θα δοθεί μια νέα αναβολή στο κλείσιμο της αξιολόγησης που θα πάει παρακάτω.

Απλά επειδή ακόμα δεν έχουμε πολύ παρακάτω θα πρέπει να έχουμε το νού μας για να μην μπούμε για άλλη μια φορά σε περιπέτειες.

Το άλλο που ξεκαθάρισε και έχω την εντύπωση  προς όφελος της χώρας μας, έτσι όπως εξελίσονται τα πράγματα , είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ που θα βάλει τελικά λεφτά και σε αυτό το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Μπροστά στον κίνδυνο να μην υπήρχε καθόλου πρόγραμμα τουλάχιστον θα έχουμε άλλο ένα έστω και με την συμμετοχή του ΔΝΤ που συνοδεύεται πολλές φορές απο υπορβολικές απαιτήσεις απέναντι στην ελληνική οικονομία και τους έλληνες φορολογούμενους πολίτες.

Τώρα που ξεκαθάρισε η συμμετοχή του ΔΝΤ όλοι θα επικεντρωθούν στο κλείσιμο της αξιολόγησης αφού δεν θα έχει κανένα νόημα η απόφαση του ΔΝΤ για συμμετοχή αν δεν κλείσει η αξιολόγηση και δεν πάμε παρακάτω.

Γενικότερα υπάρχει μια καλή αύρα στις Βρυξέλες για το θέμα της ελληνικής οικονομίας και φαίνεται οτι θα έχουμε καλές ειδήσεις την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε.

Μπορεί να γράφονται πολλά και να λέγονται ακόμα περισσότερα για την Μελάνια Τράμπ αλλα το σίγουρο είναι οτι η Μελάνια είναι η πιο “δυνατή” πρώτη κυρία που πέρασε απο τον Λευκό Οίκο.

Με αλμπενί και κορμοστασιά που θα ζήλευαν ακόμα και 20άρες η Μελάνια κλέβει την πράσταση όπου και αν εμφανίζεται.

Προχθές στην Φλόριντα όπου βρέθηκε με τον σύζυγο της για μια εκδήλωση που είχε άρωμα προεκλογικής εκστρατείας εμφανίστηκε με ένα κατακόκκινο φόρεμα και έκανε την διαφορά.

Ενυπωσιακή εμφάνιση που έκανε τους πάντες να παραμιλάνε.

Και είμαι σίγουρος οτι ακόμα δεν είδαμε τίποτα αφού η Μελάνια έχει να δώσει πολλά αυτά τα χρόνια της πρώτης θητείας του Τράμπ στον Λευκό Οίκο.

Μόλις βρει τα πατήματα της θα απογειωθεί και θα την ψάχνουμε και εμείς και ο Τράμπ.

Η Μελάνια την Μισέλ Ομπάμα την έχει για πρωϊνό.

Που να την φτάσει την Μελάνια που είναι γυναίκα για υψηλές πτήσεις.

Οσο περνάνε οι εβδομάδες και οι μήνες τόσο θα παίρνουν χαμπάρι οι Αμερικάνοι την σημαίνει Μελάνια.

Καταρχήν ποιά άλλη γυναίκα θα μπορούσε να κάνει ζάφτι ένα τύπο στον Τράμπ ;

Για αυτό σας λέω οτι έτσι και οπλίσει η Μελάνια θα την ψάχνουμε.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ ο καιρός μετά την Τρίτη θα είναι ακόμα καλύτερος με ηλιοφάνειες και άνοδο της θερμοκρασίας.

Την Πέμπτη το μεσημέρι θα έχουμε σύμφωνα πάντα με την ΕΜΥ 15 βαθμούς.

Καταλαβαίνετε οτι πλέον έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας τις χειρότερες μέρες του χειμώνα και πάμε για την εκτόνωση που θα μας οδηγήσει στον μήνα που ημερολογιακά τουλάχιστον θα υποδεχτούμε την άνοιξη.

21 Μαρτίου είναι η ημερομηνία που υποδεχόμαστε την καλύτερη εποχή του χρόνου.

Το γεγονός οτι ακόμα δεν έχουν ανθίσει οι αμυγδαλιές μας προβληματίζει λίγο αλλά δεν μας αγχώνει.

Λοιπόν λεβέντες αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει.

Να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14 γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης