Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες οι έλληνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοκρατίας και προσήλθαν στις κάλπες !

 Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες οι έλληνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοκρατίας και προσήλθαν στις κάλπες !

Εγώ για να σας πω την αλήθεια περίμενα ότι το ποσοστό της αποχής θα ήταν μεγαλύτερο από αυτό των Ευρωεκλογών όπως περιμένανε και οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας μεγαλύτερη διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης της 26ης του Μάη.

Πέσαμε έξω και εμείς και αυτοί .

Ο Μητσοτάκης πέτυχε την αυτοδυναμία που τόσο πολύ ήθελε και ίσως αυτή η εξέλιξη να είναι και η καλύτερη για τον τόπο , αλλά έχει απέναντι του  έναν δυνατό ΣΥΡΙΖΑ αφού με το 30% θα νιώθει καθόλη την διάρκεια της τετραετίας την ανάσα του Αλέξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να χάσει ίσως για να ξεσπάσει και αυτό το μένος που υπήρχε προς το κόμμα της αριστεράς προκειμένου να καθαρίσει το μυαλό και να μπορούν πλέον οι πολίτες να κρίνουν καλύτερα κυρίως αυτά που θα γίνουν απο εδώ και πέρα.

Όπως ο Αλέξης είχε την ευκαιρία του έτσι την έχει και ο Κυριάκος.

Απλά η διαφορά του Αλέξη με τον Κυριάκο είναι οτι ο πρώτος θα ανέβει ξανά στην εξουσία κάποια στιγμή ενώ ο Κυριάκος όποτε χάσει θα χαθεί και το κόμμα του θα πάει παρακάτω με άλλον αρχηγό.

 

Η Τάνια Ελευθεριάδου όχι μόνο κατάφερε να πετύχει αυτό που πριν από τις εκλογές φαινόταν ακατόρθωτο ,να δώσει μία έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να ανεβάσει το ποσοστό του κόμματος σε σχέση με τις Ευρωεκλογές περίπου 10 μονάδες !!!

Αυτή η αύξηση ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ  μέσα σε 20 μέρες που μεσολάβησαν από τις Ευρωεκλογές μέχρι τις Βουλευτικές δεν έγινε σε καμμία άλλη πόλη της Ελλάδας.

Στην επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η Τάνια θα είναι υπουργός.

 

Με το καλημέρα αρχίσανε τα όργανα στη Νέα Δημοκρατία με την Όλγα Κεφαλογιάννη να αποχωρεί πρίν ακόμα ορκιστεί από το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Φαίνεται ότι η Όλγα  είχε κάτι άλλο μάλλον στο μυαλό της από το υπουργείο Τουρισμού που της έδινε ο Κυριάκος και έτσι βγήκε πριν μπει.

 

Αυτή την περίοδο είμαστε στην διαδικασία παράδοσης – παραλαβής αφού μετά το Μέγαρο Μαξίμου είναι η σειρά των υπουργείων για να εγκατασταθούν οι καινούργιοι ένοικοι.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης του Μητσοτάκη με αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς έχει ξεκινήσει.

Η καλύτερη μεταγραφή του Κυριάκου ο Χρυσοχοίδης που ήταν όχι μόνο στέλεχος αλλά και υπουργός σε αρκετές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά εύκολα και αυτός τράβηξε μία κόκκινη γραμμή και άλλαξε στρατόπεδο.

Πάντα με αυτούς που αλλάζουν εύκολα στρατόπεδα υπάρχει θέμα και νομίζω ότι ο Χρυσοχοίδης από καιρό είχε δειξει προς τα που την πάει την δουλειά.

Τέλος είναι αλήθεια ότι περιμέναμε ένα πιο ευέλικτο και μικρό κυβερνητικό σχήμα και όχι 5 υφυπουργούς για κάθε υπουργείο.

 

Και ενώ σε ολη την Ελλάδα αυτή την περίοδο το θερμόμετρο κάνει πάρτι προς τα πάνω στην Καβάλα η θερμοκρασία είναι σε πολύ λογικά νούμερα και αρκετά δροσερή.

Όταν στην Λάρισα και στην Θεσ/νίκη βαράει κοντά στους 40 εμείς εδώ με τους 32 βαθμούς είμαστε νομίζω μια χαρά !

Τις εποχές που ζούμε και υπό τις συγκεκριμένες  συνθήκες η ευελιξία είναι απαραίτητη.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου με τόσα πολλά μέλη θα χάσει αυτό το πλεονέκτημα όπως καταλαβαίνετε όλοι.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να περνάτε καλύτερα.

Είμαστε σίγουροι ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Χρειάζεται προσοχή μεγάλη και επαγρύπνηση.

Θα τα πούμε και πάλι αύριο το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης