• 5 Μαΐου 2024,

«Παραλήπτης Άγνωστος» διακρίθηκε στην Αθήνα, ήρθε στην Καβάλα

 «Παραλήπτης Άγνωστος» διακρίθηκε στην Αθήνα, ήρθε στην Καβάλα

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο της Καβάλας προκειμένου να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για μία θεατρική παράσταση η οποία διακρίθηκε στην Αθήνα, παρουσιάστηκε χθες και παρουσίαζεται και σήμερα στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Το κείμενο «Παραλήπτης Άγνωστος» γράφτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’30. Μια νέα θεατρική ομάδα παρουσίασε την παράσταση επί τριετία στην Αθήνα, με μεγάλη επιτυχία, ενώ από το 2017 και έπειτα περιοδεύει στην επαρχία. Η περιοδεία του 2019 άρχισε χθες με πρεμιέρα στην Καβάλα. Όσοι ενημερώθηκαν για την παράσταση μπορούν να την παρακολουθήσουν και σήμερα το βράδυ.

Τους νέους ηθοποιούς καλωσόρισε στη συνέντευξη τύπου η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη Πρασσά, κάνοντας λόγο για δύο βραδιές στο «Αντιγόνη Βαλάκου» με νέα και ταλαντούχα παιδιά, δηλώνοντας εντυπωσιασμένη από το έργο τους. Ο Θοδωρής Γκόνης υπενθύμισε ότι το βασικό που πράττει το ΔΗΠΕΘΕ όλο αυτό το διάστημα είναι να προσκαλεί για παραστάσεις στην Καβάλα νέες ομάδες, οι οποίες έχουν δώσει σημαντικά δείγματα γραφής.

Σχετικά με την παράσταση μίλησε η Νάντια Φώσκολου, υπεύθυνη για την μετάφραση και τη σκηνοθεσία. Ευχαρίστησε για την υποδοχή, τη φιλοξενία και την υποστήριξη, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παρελθόν της παράστασης. Το έργο αναφέρεται σε δύο Γερμανούς που έχουν μεταναστεύσει στην Αμερική κι ένας εκ των δύο αποφασίζει να επιστρέψει στη Γερμανία την εποχή ανόδου του Χίτλερ και του ναζισμού. Αυτός μεταλλάσσεται, υποκύπτει στο ναζισμό και το γεγονός επηρεάζει τις σχέσεις τους, εξήγησε η κ. Φώσκολου. Χαρακτήρισε το έργο καλοφτιαγμένο και ικανό να κρατήσει τους θεατές σε αγωνία λόγω της δομής του.

Οι δύο ηθοποιοί, Αχιλλέας Βατρικάς και Χρήστος Χριστόπουλος, μίλησαν για μια όμορφη μεταφορά του κειμένου στο θέατρο, σημείωσαν ότι το κείμενο είναι επίκαιρο, δυνατό και προφητικό, με σασπένς, χιούμορ και γρήγορο ρυθμό. Άπαντες οι συντελεστές ευχαρίστησαν για την υποδοχή και τη φιλοξενία τους εκπροσώπους του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Διαβάστε επίσης