• 15 Μαΐου 2024,

Παραμένει στα ΕΛΤΑ Καβάλας η βοήθεια προς τους σεισμοπαθείς της Θεσσαλίας

 Παραμένει στα ΕΛΤΑ Καβάλας η βοήθεια προς τους σεισμοπαθείς της Θεσσαλίας

Τρία κιβώτια με βοήθεια προς τους σεισμοπαθείς της Θεσσαλίας (κυρίως με υγειονομικό υλικό) προσπάθησε να στείλει την Παρασκευή μέσω των ΕΛΤΑ η ΠΕ Καβάλας. Το θέμα διαχειρίστηκε ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, μαζί με υπαλλήλους που μετέφεραν στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ τα κιβώτια.

Εκεί άκουσαν ότι πρέπει να καταβληθεί κανονικά το προβλεπόμενο τέλος, ποσό περίπου 80 ευρώ. Οι υπεύθυνοι καθοδήγησαν σωστά τους εκπροσώπους της ΠΕ Καβάλας ώστε να στείλουν σχετική επιστολή στο γενικό διευθυντή των ΕΛΤΑ όπου θα ζητούν η μεταφορά να γίνει δωρεάν.

Η επιστολή στάλθηκε την ίδια μέρα αλλά δεν απαντήθηκε ακόμη. Μπροστά στον κίνδυνο το υλικό να μείνει στην Καβάλα για μέρες, ενώ κάποιοι άνθρωποι το έχουν ανάγκη, φαίνεται ότι το ποσό θα καταβληθεί αύριο πρωί πρωί από τους εκπροσώπους της ΠΕ Καβάλας.

Παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατία και τη διαδικασία. Ίδιες πρωτοβουλίες συγκέντρωσης βοήθειας προς τους σεισμοπαθείς ανέλαβαν σύλλογοι και Δήμοι της περιοχής. Αυτοί είτε διάλεξαν άλλη οδό αποστολής της, είτε συνεχίζουν να συγκεντρώνουν ακόμη τα είδη.

Διαβάστε επίσης