• 9 Μαΐου 2024,

«Παραμυθάδες» στο Γυμνάσιο του Αμυγδαλεώνα

 «Παραμυθάδες» στο Γυμνάσιο του Αμυγδαλεώνα

Την Τετάρτη στις 23 Μαϊου 2018 η Ομάδα Μελέτης Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού παραμυθιού και παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες», καλεσμένοι από το Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα, βρεθήκαμε στην βιβλιοθήκη του σχολείου, όπου μας υποδέχθηκαν με χαρά καθηγητές και μαθητές! Εκεί ενθουσιασμένα τα παιδιά με κέφι και μεγάλο ενδιαφέρον έριχναν τα ζάρια των παραμυθιών, με τις εικόνες. Με τις πολύ έξυπνες ιδέες τους και την μεγάλη τους φαντασία έφτιαξαν τα δικά τους παραμύθια.

Το θέμα των παραμυθιών ήταν «ο τοίχος της καλοσύνης» που ήταν ιδέα των παιδιών. Με την φαντασία τους λοιπόν ταξιδέψαμε με αεροπλάνο στην πιο φτωχή Ήπειρο του πλανήτη την Αφρική, εκεί όπου τα παιδιά πεθαίνουν από πείνα! Ταξιδέψαμε σε άγνωστους πλανήτες, στον Ήλιο και στα αστέρια!

Μιλήσαμε για το καλό και το κακό που υπάρχει στον κόσμο! Η αγάπη, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, η δοτικότητα, η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στον πλανήτη, φώτισαν τα παραμύθια των παιδιών και γέμισαν με ανάμικτα συναισθήματα τις ψυχές μας. Έτσι άλλη μια όμορφη εκδήλωση τελείωσε προσθέτοντας στην φαρέτρα μας μια ακόμη αξέχαστη εμπειρία!

Ευχαριστούμε τους καθηγητές και μαθητές που μας χάρισαν χρόνο από τον πολύτιμο χρόνο τους! Τα παραμύθια των παιδιών θα αναρτηθούν στην σελίδα μας! Συμμετείχαν οι παραμυθάδες:Κεσικιάδου Ελισάβετ, Μπουγά Μαρία, Ράπτη Αδελαϊδα, Τσιφλίδου Αρετή και Τσαπανίδου Ζωή.(Πηγή ιστοσελίδα ομάδας «Παραμυθάδων»)

 

Διαβάστε επίσης