• 20 Απριλίου 2024,

Παράνομες σταθμεύσεις αναστάτωσαν το Αστικό, εμπόδιζαν την εκτέλεση δρομολογίων στη γραμμή Βύρωνα

 Παράνομες σταθμεύσεις αναστάτωσαν το Αστικό, εμπόδιζαν την εκτέλεση δρομολογίων στη γραμμή Βύρωνα

Ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισε το πρωί το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας καθώς δύο παράνομες σταθμεύσεις στην οδό Κολοκοτρώνη εξουδετέρωσαν τη γραμμή του Βύρωνα! Το λεωφορείο δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της συνοικίας Αγίας Βαρβάρας, για αρκετή ώρα δεν μπορούσε να περάσει από την οδό Κολοκοτρώνη. Το πρόβλημα διαπιστώθηκε νωρίς το πρωί, από τα πρώτα δρομολόγια των λεωφορείων της γραμμής του Βύρωνα. Σε δύο σημεία στην Κολοκοτρώνη παρκαρισμένα αυτοκίνητα εμπόδιζαν την κίνηση του οχήματος.

Το πρώτο ΙΧ αυτοκίνητο είχε παρκάρει κλείνοντας μέρος του πλάτους του οδοστρώματος μπροστά από το παλιό κατάστημα «Μπατίρης».

Οδηγός ήταν Ρουμάνος, που κάνει τις διακοπές του στην Καβάλα. Σε απόσταση από την πρώτη παράνομη στάθμευση υπήρξε και δεύτερο αυτοκίνητο που ενοχλούσε το λεωφορείο. Αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες είχε παρκάρει πολύ κοντά στο παλιό φούρνο του Μενέλαου.

Η Τροχαία Καβάλας ενημερώθηκε αλλά ήταν αδύνατο το πρόβλημα να λυθεί αμέσως. Προσωπικό του Αστικού ΚΤΕΛ έκανε κουμάντο στα λεωφορεία και 1-2 δρομολόγια αρχικά πέρασαν από τις… «συμπληγάδες».

Στη συνέχεια λόγω της αναστάτωσης που δημιουργήθηκε, διεκόπη η γραμμή του Βύρωνα και δεν εξυπηρετούνταν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11 το πρωί. Τότε απελευθερώθηκε ο δρόμος. Ο Ρουμάνος οδηγός που έλαβε κλήση για παράνομη στάθμευση από την Τροχαία, απομάκρυνε σχετικά έγκαιρα το αυτοκίνητό του. Στη δεύτερη όμως περίπτωση ο οδηγός άργησε να αντιληφθεί το πρόβλημα που δημιουργούσε. Του αφαιρέθηκαν πινακίδες και του βεβαιώθηκε παράβαση. Το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας φρόντισε με ανακοινώσεις του στις στάσεις κυρίως της οδού Κολοκοτρώνη να ενημερώσει τους επιβάτες ότι το λεωφορείο δεν πρόκειται να περάσει.

Μόλις το πρόβλημα έληξε, το Αστικό ΚΤΕΛ επανήλθε ενημερώνοντας ότι το λεωφορείο του Βύρωνα εκτελεί κανονικά τα δρομολόγια του. Στην οδό Κολοκοτρώνη, στην Αγία Βαρβάρα γενικότερα, ο στενός δρόμος είναι συχνά πρόβλημα για τα λεωφορεία καθώς ειδικά τώρα το καλοκαίρι παρκάρουν στην άκρη του οδηγοί μεγάλων αυτοκινήτων. Αυτοί δεν γνωρίζουν τις συνέπειες της παράνομης στάθμευσης τους. Καταλαβαίνουμε επίσης ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει αμέσως το σύστημα,  δεν μπορούν να απομακρυνθούν άμεσα τα αυτοκίνητα που ενοχλούν.

Προκύπτει κατά συνέπεια πολύωρη ταλαιπωρία. Τη νύφη την πληρώνουν οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων, οδηγοί άλλων αυτοκινήτων που εγκλωβίζονται στο δρόμο πίσω από τα αστικά λεωφορεία αλλά και βέβαια οι επιβάτες των αστικών λεωφορείων που δεν εξυπηρετούνται σωστά.

 

 

Διαβάστε επίσης