Παράπονα για την υδροδότηση στη Νέα Πέραμο

 Παράπονα για την υδροδότηση στη Νέα Πέραμο

Παράπονα διατύπωσαν στην εφημερίδα μας μόνιμοι κάτοικοι της Νέας Περάμου οι οποίοι ταλαιπωρούνται συστηματικά κάθε καλοκαίρι λόγω μειωμένης πίεσης στην υδροδότηση των σπιτιών τους, κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες. Την περίοδο της κρίσης, όταν οι παραθεριστές του χωριού άνοιγαν τις θερινές κατοικίες τους μόνο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το πρόβλημα της μειωμένης πίεσης εμφανιζόταν αποκλειστικά τις συγκεκριμένες ημέρες.

Στη διάρκεια ωστόσο των τριών τελευταίων ετών και ειδικότερα λόγω της αύξησης των τουριστών από τις βαλκανικές χώρες, το πρόβλημα άρχισε να εμφανίζεται συχνότερα, ίσως και κάθε απόγευμα. Φέτος, ωστόσο, προφανώς εξαιτίας της αύξησης των καταλυμάτων AirB&B που μισθώνονται σωρηδόν, οι μόνιμοι κάτοικοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα μειωμένης πίεσης καθημερινά, ακόμη και κατά τις πρωινές ώρες. Σχεδόν δραματικές γίνονται οι συνθήκες μεταξύ 7:00 το απόγευμα και 9:00 το βράδυ, τότε δηλαδή που όλοι είτε επιστρέφουν από τη θάλασσα, είτε ποτίζουν τους κήπους και πλένουν τις αυλές τους.

Οι διαμαρτυρίες εστιάζονται σε επίπεδο υποδομών. Όπως λένε, θετική μεν η αύξηση του τουριστικού ρεύματος, αυτή όμως θα πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται και με την προετοιμασία των υποδομών του χωριού. Αρμοδιότητα που φυσικά ανήκει στη διοίκηση του Δήμου Παγγαίου.

Είναι άδικο για τους μόνιμους κατοίκους, που 365 ημέρες το χρόνο ζουν στη Νέα Πέραμο και πρέπει να ακολουθούν το καθημερινό τους πρόγραμμα, να ταλαιπωρούνται αδυνατώντας να εκπληρώσουν τα βασικά, όπως να πλύνουν τα ρούχα τους, τα πιάτα τους, να κάνουν το μπάνιο τους, όταν οι βρύσες τους απλά στάζουν αντί να τρέχουν κανονικά. Οι μόνιμοι κάτοικοι, σε αντίθεση με τους παραθεριστές και τους τουρίστες οι οποίοι ξεκουράζονται χωρίς χρονικούς περιορισμούς, αναγκαστικά συνεχίζουν την καθημερινότητά τους.

Παραπονιούνται επομένως, διότι ο δήμος επιβάλλεται να μεριμνήσει για την εξυπηρέτηση των πάντων, σε ένα δημοτικό διαμέρισμα όπου ο πληθυσμός διπλασιάζεται ή ακόμη και τριπλασιάζεται κατά την διάρκεια των θερινών μηνών.

Διαβάστε επίσης