• 28 Απριλίου 2024,

Παράπονα και περιπέτειες συμπολιτών με λογαριασμούς της ΔΕΗ

 Παράπονα και περιπέτειες συμπολιτών με λογαριασμούς της ΔΕΗ

Ένας ακόμη συμπολίτης έσπευσε χθες στα γραφεία της εφημερίδας μας για να μας αφηγηθεί τη περιπέτεια που είχε λίγες μέρες νωρίτερα, σχετικά με τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Έναν λογαριασμό ο οποίος –όπως του τον έστειλε η ΔΕΗ- παρουσίαζε χρέος και συγκεκριμένα έδειχνε ως ανεξόφλητο ολόκληρο το ποσό του προηγούμενου λογαριασμού. Όμως ο συμπολίτης μας είχε στο μεταξύ, πολύ νωρίτερα και εγκαίρως, πληρώσει και συνεπώς εξοφλήσει τον προηγούμενο λογαριασμό του.. Την πληρωμή αυτή όμως την πραγματοποίησε στην ιδιωτική επιχείρηση η οποία λειτουργεί σε μισθωμένο κατάστημα της Δημοτικής Αγοράς και εισπράττει χρήματα από καταναλωτές για εξόφληση λογαριασμών της ΔΕΗ. Μόλις ο συμπολίτης είδε τον καινούργιο λογαριασμό έσπευσε στο γραφείο της ΔΕΗ στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας, έδειξε την απόδειξη πληρωμής του προηγούμενου λογαριασμού που είχε πάρει από την ιδιωτική επιχείρηση κι εκεί η αρμόδια υπάλληλος της ΔΕΗ του διόρθωσε τον καινούργιο λογαριασμό διαγράφοντας το εμφανιζόμενο ως ανεξόφλητο ποσό.

Αρκετά τέτοια περιστατικά και σχετικές διαμαρτυρίες για το κατάστημα της ιδιωτικής εισπρακτικής επιχείρησης που λειτουργεί στην Δημοτική Αγορά αναφέρθηκαν ήδη από την Άνοιξη. Οι πελάτες διαμαρτυρήθηκαν όλοι στη ΔΕΗ Καβάλας, η οποία διόρθωσε τους λογαριασμούς. Πολλοί συμπολίτες δυσφόρησαν για δύο λόγους. Πρώτον, εμφανίζονταν να χρωστούν τον προηγούμενο λογαριασμό ενώ τον είχαν πληρώσει εγκαίρως και δεύτερον, με αυτό το δήθεν χρέος δεν μπορούσαν (ως συνεπείς πελάτες) να επωφεληθούν της έκπτωσης που προσφέρει η ΔΕΗ. Τα κρούσματα επανήλθαν και μάλιστα αυξημένα τις προηγούμενες εβδομάδες. Κάποιοι μάλιστα διαμαρτυρήθηκαν στο κατάστημα της Δημοτικής Αγοράς όπου τους δόθηκε η απάντηση ότι έγινε λάθος.

Κατά πως φαίνεται το κατάστημα της Δημοτικής Αγοράς ενώ εισπράττει σε σωστό χρόνο και πολλές φορές αρκετά νωρίτερα τα χρήματα για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από καταναλωτές αργεί ωστόσο να τα προωθήσει στην επιχείρηση. Αποτέλεσμα είναι να εκδίδονται οι επόμενοι λογαριασμοί, η ΔΕΗ να μην έχει εισπράξει τα χρήματα από τους προηγούμενους λογαριασμούς με ευθύνη όχι των καταναλωτών αλλά της ιδιωτικής εισπρακτικής επιχείρησης που λειτουργεί στη Δημοτική Αγορά κι έτσι τους εμφανίζει στους νέους λογαριασμούς ως ανεξόφλητους.

Σχετική παρατήρηση – προειδοποίηση προς τους Καβαλιώτες καταναλωτές – πελάτες της ΔΕΗ υπάρχει και στο facebook από γνωστό συμπολίτη μας λογιστή. Γράφει ειδικότερα:

«Αγαπητοί γνωστοί και φίλοι. Θα ήθελα να σας συστήσω την προσοχή, μετά από προσωπική εμπειρία αλλά και διηγήσεις γνωστών μου σχετικά με την εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ σε συγκεκριμένο γραφείο στη Δημοτική Αγορά Καβάλας. Να ελέγχετε καλά τούς λογαριασμούς σας. Παρατηρούνται φαινόμενα ενώ εσείς τα καταβάλατε στο εν λόγω γραφείο αυτά τα ποσά να ξαναεμφανίζονται ως απλήρωτα στον επόμενο λογαριασμό σας. Αποτέλεσμα να χάνετε τη έκπτωση πού προσφέρει η ΔΕΗ διότι φαίνεστε ως κακοπληρωτές. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ».

Σε συνέχεια της ίδιας ανάρτησης υπάρχει ένα ακόμη επώνυμο σχόλιο που επιβεβαιώνει το πρόβλημα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή συνέντευξη τύπου εκπροσώπων της ΔΕΗ στην πόλη μας, τέθηκε το πρόβλημα υπόψη τους. Απάντησαν ότι το γνωρίζουν κι ότι έχουν κάνει τις απαραίτητες από την πλευρά τους ενέργειες. Παραδέχθηκαν ότι τις τελευταίες ημέρες τα περιστατικά είναι πολλά. Εξήγησαν επίσης ότι η επιχείρηση που λειτουργεί το κατάστημα στη Δημοτική Αγορά δεν συνδέεται απευθείας με τη ΔΕΗ. Εισπράττει χρήματα για άλλη εταιρία, η οποία τελικά τα προωθεί στη ΔΕΗ. Ωστόσο ακόμη και χθες υπήρξε περιστατικό τέτοιου λάθους, πελάτης διαμαρτυρήθηκε στην ΔΕΗ Καβάλας με αποτέλεσμα αφού έγινε έλεγχος να διαγραφεί το ποσό του ανεξόφλητου (όπως εμφανίζονταν) λογαριασμού.

Σε άλλη παρόμοια περίπτωση, ο λογαριασμός πληρώθηκε στο κατάστημα της Δημοτικής Αγοράς στις 2 Ιουνίου 2016 και τα χρήματα δεν εμφανίζονταν στο σύστημα της ΔΕΗ ακόμη και την περασμένη εβδομάδα! Όταν ο καταναλωτής διαμαρτυρήθηκε απευθείας στη ΔΕΗ, λίγη ώρα αργότερα ενημερώθηκε ότι τα χρήματα του εμφανίστηκαν στο σύστημα της δημόσιας επιχείρησης.

 

Διαβάστε επίσης