Πρόστιμο 15.500 ευρώ σε εταιρία

 Πρόστιμο 15.500 ευρώ σε εταιρία

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης υπέγραψε χθες απόφαση με την οποία επιβάλλει πρόστιμο στην εταιρία Coral AE επειδή επέκτεινε τις εγκαταστάσεις της στην περιοχή Βάσοβα (Νέα Καρβάλη), πολύ κοντά στα Πετρέλαια. Πρόκειται για εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαιοειδών που υφίσταται πολλά χρόνια. Η αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Καβάλας έκανε έλεγχο τον περασμένο Ιούνιο. Ακολούθησε αλληλογραφία με την εταιρία, η οποία είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις απόψεις της. Τελικά δεν γλίτωσε το πρόστιμο. Κανονικά θα ήταν πολύ μικρό, της τάξης των 600 ευρώ περίπου. Επειδή στην περιοχή στην οποία βρίσκεται η εταιρία εφαρμόζεται η ευρωπαϊκή οδηγία Σεβέζο, το πρόστιμο μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας υπολογισμού του, «εκτινάσσεται» στο ποσό των 15.500 ευρώ. Η εταιρία έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στην Αποκεντρωμένη παρουσιάζοντας τα επιχειρήματα της. Ταυτόχρονα υποχρεώνεται να καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να αποκτήσουν τις προβλεπόμενες άδειες αυτά που διαπίστωσε η υπηρεσία ότι δημιουργούν συνθήκες επέκτασης. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει με νέο πρόστιμο, αυξημένο σε ποσοστό 20%.

Η απόφαση του κ. Παυλίδη αναφέρει συγκεκριμένα τους λόγους για τους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο: «Έχει επεκταθεί κτηριακά και μηχανολογικά και λειτουργεί την επέκταση χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια εγκατάστασης και την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας /χωρίς να έχει καταθέσει υπεύθυνη δήλωση έναρξης λειτουργίας της επέκτασης, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Ν.3982/2011».

Ανεπίσημα ωστόσο γίνεται γνωστό ότι η επέκταση που φέρεται να έχει κάνει η εταιρία αφορά δευτερευούσης σημασίας ζητήματα (και κτίρια) και όχι τις δεξαμενές στις οποίες αποθηκεύει τα πετρελαιοειδή.

 

Διαβάστε επίσης