• 26 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Παραστάσεις από τη θεατρική ομάδα της Στέγης

 Παραστάσεις από τη θεατρική ομάδα της Στέγης

Φωτογραφία πρόβας

Το θέατρο πρέπει να φέρνει ευτυχία, να μας βοηθάει να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και την εποχή μας. Το θέατρο είναι μια μορφή γνώσης και δεν έχει σημασία αν είσαι ερασιτέχνης ή επαγγελματίας ηθοποιός.

Όσοι ασχολούμαστε με το θέατρο, γινόμαστε περισσότερο ικανοί να προσδιορίζουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους άλλους και όχι μόνο να τους αναγνωρίζουμε. Προσδιορίζω σημαίνει βλέπω πέρα από αυτό που βλέπουν τα μάτια μου και αυτό που ακούνε τα αυτιά μου.

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της ΣΦΓΤ Καβάλας σε μια δυσμενή συνθήκη για το μέλλον του συνδέσμου, δούλεψε με αρκετές σίγουρα δυσκολίες και σε λίγες μέρες θα παρουσιάσει στο κοινό της πόλης την κωμωδία του Νηλ Σάιμον ‘Ντόκτορ Τσέχωφ’. Η επιλογή κωμωδίας δεν είναι τυχαία.

Μέσα σε τόσες αβεβαιότητες, τα προσωπικά προβλήματα που ο καθένας μας έχει, σε μια εποχή βαρβαρότητας και ευτελισμού, το θέατρο για εμάς τους ανθρώπους της στέγης, καταφέρνει να πετύχει μια κάποια εκεχειρία και μια οικουμενική αλληλεγγύη.

Σε μια εποχή που ελπίδες μεταμορφώνονται σε απογοητεύσεις και τα όνειρα χάνονται, χρειαζόμαστε το θέατρο, το ερασιτεχνικό θέατρο, που προσέχουμε να λειτουργεί σωστά χωρίς ανταγωνισμούς, φθόνο και κακή ματαιοδοξία.

Λίγο πριν την φετινή παράσταση, εύχομαι όλες αυτές οι συναντήσεις των ανθρώπων της ερασιτεχνικής θεατρικής μας ομάδας, να είναι ικανές να πείσουν ή να υποχρεώσουν αυτούς που κατέχουν θέσεις εξουσίας και ιδιοκτησίες να κάνουν το ίδιο με εμάς, Να ρωτήσουν το κοινό τους, εμάς δλδ τους ανθρώπους αυτής της πόλης, ‘Τι πρέπει να κάνουμε για να ζούμε όλοι μαζί ευτυχισμένοι σε αυτή την πόλη σε αυτόν το κόσμο, σε αυτήν την μεγάλη αγορά που πουλάμε καθημερινά τα αγαθά και τις ψυχές μας’. Η Απάντηση είναι απλή.

Σας περιμένουμε με χαρά στην παράσταση μας.  Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στις 9:15. και Κυριακή 19 Μαΐου στις 8:00 το βράδυ στο θεατράκι της Στέγης. Γενική είσοδος: 5 ευρώ. Τηλέφωνο κράτησης θέσεων: 6970880766. (κείμενο Μαρίας Κολτσακίδου)

Διαβάστε επίσης