• 19 Μαΐου 2024,

Παράταση στο έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall)

 Παράταση στο έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall)

Με απόφαση της προηγούμενης εβδομάδας από πλευράς της χρηματοδότριας αρχής, παρατείνεται χρονικά η προθεσμία για την ολοκλήρωση όλων όσων αφορούν το έργο του «Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) του Δήμου Καβάλας.

Πέραν της παράτασης της προθεσμίας, με την ίδια απόφαση, προστίθεται ως επιπλέον υπηρεσία επίβλεψης η Αρχαιολογική υπηρεσία Καβάλας. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Εντός του έτους θα πρέπει να περάσει στο ουσιαστικό του μέρος. Υπάρχουν διαγωνισμοί που είναι έτοιμοι να βγουν στον αέρα. Όπως αυτός για τις εξωτερικές όψεις των καταστημάτων που πρέπει να είναι ίδιες, τα έργα του Δήμου Καβάλας στην περιοχή του Αγίου Νικολάου κτλ. Σημειώνουμε ότι ο προϋπολογισμό του έργου είναι 1,7 εκ ευρώ.

Η απόφαση που αναρτήθηκε προ λίγων ημερών, μεταξύ των άλλων αναφέρει:

«Αλλαγή της ημερομηνίας λήξης της Πράξης από 28.02.2022 σε 25.09.2023 η οποία είναι απαραίτητη για την εύρυθμη και ομαλή υλοποίησή της και επικαιροποίηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης επιμέρους υποέργων της πράξης.

Την τροποποίηση του υποέργου 2 από «Ενέργειες και διαδικασίες μελετητικής ωρίμανσης το έργου» σε «Παροχή τεχνικής υπηρεσίας για την υποστήριξη της αναθέτουσας αρχής στην επίβλεψη του υποέργου 4 «Παρεμβάσεις αναβάθμισης δημοσίου χώρου για τη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» και την υλοποίησή του μέσω ανοιχτής διαδικασίας εξαιτίας μεταβολών στη σύνθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας.

Την προσθήκη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας ως δικαιούχου/εταίρου του νέου Υποέργου 9 «Αρχαιολογικές εργασίες στο πλαίσιο του έργου «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου»/υποέργο 4», καθώς σύμφωνα με τις Οδηγίες του «Εγχειριδίου διαδικασιών αρχαιολογικών εργασιών σε συγχρηματοδοτούμενα έργα τρίτων», του εγγράφου ΕΔΕΠΟΛ/Α/ΣΩΣΤΑΝ/1186/04.10.2018 της ΕΔΕΠΟΛ και της διευκρίνισης του Εντύπου Ο_Ε.Ι.

1_3 «Οδηγίες συμπλήρωσης Τεχνικού Δελτίου Πράξης ΕΤΠΑ, ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΥΝΟΧΗΣ και ΕΚΤ», έκδοση 2η/16-04.2018, «οι εφορείες αρχαιοτήτων οι οποίες υλοποιούν αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες σε τεχνικά έργα τρίτων θα πρέπει να εμφανίζονται ως δικαιούχοι/εταίροι (όχι κύριοι δικαιούχοι) στη συγκεκριμένη πράξη για το υποέργο αρμοδιότητάς τους», χωρίς αύξηση του συνολικού π/υ της πράξης, σε συνέχεια απαίτησης που προκύπτει από την με Α.Π. 632975/12.01.2022 έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας.Την τροποποίηση στο πεδίο Ε.

Δείκτες παρακολούθησης που αφορά στην διαγραφή του Δείκτη CO08 σύμφωνα με τις οδηγίες της Μονάδας Α1/ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ, καθώς δεν έχει εφαρμογή στην Πρόσκληση και έχει τεθεί εκ παραδρομής. Την προσαρμογή της πράξης στην αρ. πρωτ. 6014/B1/1234/15.10.2019 Απόφαση Τροποποίησης Αποφάσεων Ένταξης των 65 Ενταγμένων Πράξεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης με κωδ. 098 «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» για διόρθωση στοιχείων των ΣΑ, σύμφωνα με την οποία εντάχθηκε η συνολική πράξη στην ΣΑΕ 119/1 του ΠΔΕ 2019. Την προσθήκη του Φορέα Λειτουργίας για την πράξη (Δήμος Καβάλας)».

(φωτογραφία αρχείου από την περιοχή του Αγίου Νικολάου όπου βασικά θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα).

Διαβάστε επίσης