Παράταση συμβάσεων ζητούν οι εποχιακοί του Δασαρχείου ΚαβάλαςΣυμβασιούχοι εργαζόμενοι τριών ειδικοτήτων στο Δασαρχείο Καβάλας, όλοι προσελήφθησαν με το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, ξεκίνησαν τη δική τους προσπάθεια για να παραταθούν οι συμβάσεις τους.

Αυτό έγινε ήδη μία φορά. Οι συμβάσεις των περισσότερων λήγουν στο τέλος του μήνα. Ίδια προσπάθεια καταβάλλουν οι ίδιοι εργαζόμενοι στα Δασαρχεία όλης της υπόλοιπης χώρας. Μάλιστα είναι προγραμματισμένο να γίνει στην Αθήνα στις 20 Νοεμβρίου ένα μεγάλο συλλαλητήριο πανελλαδικού χαρακτήρα καθώς η Κυβέρνηση φαίνεται να αρνείται το αίτημα.

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησαν τρεις εκπρόσωποι των τριάντα τριών απασχολουμένων στο Δασαρχείο Καβάλας, εξηγώντας τα επιχειρήματα σύμφωνα με τα οποία ζητούν μία ακόμη ανανέωση των συμβάσεων τους. Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δασαρχείου, τόνισαν.

Έχουν ήδη ενημερώσει για την προσπάθειά τους φορείς της πόλης και του νόμου. Όπως το Εργατικό Κέντρο,  το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ ενώ έχουν ήδη απευθυνθεί στους βουλευτές. Οι εργαζόμενοι στο Δασαρχείο Καβάλας, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εργάτες, δούλεψαν και δουλεύουν σε δασικές εκτάσεις. Πολλές φορές στο περιαστικό δάσος της πόλης.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους είναι εμφανές αφού βρέθηκαν σε δασικές περιοχές όπου είχε να γίνει τέτοια εργασία καθαρισμού πάρα πολλά χρόνια.

Οι συμβασιούχοι του Δασαρχείου Καβάλας είναι σε επικοινωνία με τους συναδέλφους τους σε άλλη σε όλη την Ελλάδα έτσι ώστε η πίεση προς την κυβέρνηση και μέσω των κυβερνητικών βουλευτών κάθε νόμου να ενταθεί το προσεχές διάστημα.

eXTReMe Tracker