Παρατηρήσεις Κροκίδη επί των θεμάτων της Καβάλας και του Υπουργείου Υγείας

 Παρατηρήσεις Κροκίδη επί των θεμάτων της Καβάλας και του Υπουργείου Υγείας

Ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφώντας Κροκίδης, ένας άνθρωπος έμπειρος και στα θέματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής σχολιάζοντας αυτού του είδους την τοπική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Σχετικά με την πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας για εντατικούς ελέγχους στην τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου, ο κ. Κροκίδης ζήτησε να ενισχυθεί η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας,  η οποία όπως είπε είναι σωστό να έχει η ίδια την αρμοδιότητα των συγκεκριμένων ελέγχων. Από την άλλη πλευρά πρότεινε να βοηθηθεί η υπηρεσία και από την δημοτική αστυνομία.

Σε σχέση με τις προγραμματικές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας στο κοινοβούλιο πριν από λίγες ημέρες, ο Ξενοφώντας Κροκίδης παρατήρησε ότι δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη αναφορά για την αύξηση του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Δεν είπε τίποτα ο υπουργός για τους επικουρικούς γιατρούς, η θητεία των οποίων τελειώνει» σημείωσε ειδικότερα ο κ.Κροκίδης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν για παράδειγμα στο Νοσοκομείο Καβάλας εφόσον αποχωρήσουν χωρίς να αντικατασταθούν οι επικουρικοί γιατροί.

Όσον αφορά την λειτουργία στο κέντρο υγείας Πρίνου μονάδας τεχνητού νεφρού ο κύριος Κροκίδης παρουσίασε ένα διαφορετικό σκεπτικό. Ζήτησε πρώτα να αναβαθμιστεί σε κάτι μεγαλύτερο και σημαντικότερο το υφιστάμενο κέντρο υγείας της Θάσου και μετά να δρομολογηθεί η δημιουργία και λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού.

 

Διαβάστε επίσης