• 8 Μαΐου 2024,

Παρέλαση 60 λεπτών και χωρίς μάσκες (φωτογραφίες-video)

 Παρέλαση 60 λεπτών και χωρίς μάσκες (φωτογραφίες-video)

Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η παρέλαση στην παραλιακή οδό της πόλης. Αν και όσοι συμμετείχαν ήταν λιγότεροι σε σχέση με προηγούμενες παρελάσεις, η διάρκεια της ήταν περίπου 1 ώρα.

Το γεγονός οφείλεται στις αποστάσεις που επιχειρήθηκε να κρατηθούν ανάμεσα στα σχολεία και στα τμήματα των σχολείων. Αυτό αλλού έγινε κι αλλού όχι. Ειδικά τα δημοτικά σχολεία έκαναν κάτι που έμοιαζε με παρέλαση μιας και όπως προκύπτει δεν υπήρξε επαρκής χρόνος προετοιμασίας και δοκιμών.

Ο καιρός βοήθησε σημαντικά, ήταν πραγματικά Ανοιξιάτικος. Έτσι η σημερινή παρέλαση έγινε παρουσία πλήθους κόσμου. Περισσότερο χειροκροτήθηκαν οι μαθητές των ειδικών σχολείων, τα πιτσιρίκια της Μέριμνας και οι στρατιώτες της ΧΧ Μεραρχίας.

Μαζί τους έκανε παρέλαση τμήμα των καταδρομέων (σύλλογος Μέγας Αλέξανδρος) και αντιπροσωπεία του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας του στρατιωτικού αεροδρομίου της Χρυσούπολης. Η παρέλαση ως προς τους μαθητές και συλλόγους (οι περισσότεροι συμμετείχαν) έγινε μπροστά από τον Αντιπεριφερειάρχη Αλέξη Πολίτη.

Αυτό το κομμάτι της παρέλασης ήταν το μεγαλύτερο. Για παράδειγμα τα δημοτικά σχολεία έκαναν παρέλαση για 20 λεπτά. Τα λίγα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων παρέλασαν μπροστά από το νέο διοικητή της ΧΧ Μεραρχίας.

Στην εξέδρα των επισήμων ήταν (εκτός των προαναφερομένων) ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης, ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, αντιδήμαρχοι- δημοτικοί σύμβουλοι- εκπρόσωποι φορέων- υπηρεσιών κτλ. Εντύπωση προκάλεσαν τα αστυνομικά μέτρα που ήταν έντονα. Σε επιφυλακή κοντά στο σημείο της παρέλασης ήταν ακόμη και διμοιρία των ΜΑΤ ενώ αστυνομικοί κινούνταν στην πλατεία Καπνεργάτη για το… φόβο των απολυμένων των Πετρελαίων.

Εκφωνητής της παρέλασης ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Λουκούμης. Ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης παραβέθηκε στη δοξολογία στην εκκλησία του Αγίου Παύλου αλλά δεν ήταν στην παρέλαση της Καβάλας.

Σύμφωνα με νεότερη οδηγία του Υπουργείου Παιδείας οι μαθητές που έκαναν παρέλαση δεν φορούσαν μάσκες. Αντίθετα μάσκες φορούσαν οι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην κατάθεση στεφάνων χειροκροτήθηκε θερμά η πρόεδρος του συμβουλίου νέων του Δήμου Καβάλας Μαίρη Αλάγιαλη, άτομο με κινητικά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης